FOTOPRZEPIS W tym szybkim cieście od razu się zakochasz: tylko zdrowe składniki, mało kalorii i jakie jest soczyste!

Niezależnie od tego, czy trzymasz szczupłą sylwetkę, czy zdecydowałaś się na ograniczenie ilości słodyczy, jedno jest pewne. Dzisiejszy przepis fotograficzny z pewnością Ci się spodoba. Zachwyci Cię nie tylko niższą kalorycznością, ale także soczystością i prostym przygotowaniem. Dzięki twarożkom, serom, warzywom i owocom zaliczamy go również do bardzo zdrowych przysmaków.

Potrzebujemy

  • 300 g marchwi
  • 250 g beztłuszczowego gładkiego twarogu
  • 220 g mąki orkiszowej
  • 200 g serka ricotta
  • 140 g przecieru jabłkowego
  • 40 g miodu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru cynamonowego
  • skórka cytrynowa

Zbliżać się

Marchewkę obrać, a następnie drobno zetrzeć do większej miski, w której lepiej będzie się wymieszać z pozostałymi składnikami.

Posyp marchewkę mąką i dobrze wymieszaj. Dodajemy także roztopiony miód, żółtka i skórkę z cytryny.

To, co sprawia, że ​​temu przepisowi nie można się oprzeć, to mus jabłkowy. Znaleźliśmy go w doskonałej formie wśród produktów dla dzieci. Dodać, wymieszać i gotowe – ciasto gotowe.

Podłużną formę (np. na chleb bananowy) wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto marchewkowe podzielić w proporcji 70:30. Większą część odłóż na spód, resztę zostaw na razie na boku.

W drugiej misce wymieszaj białka. Dodać do nich serek wiejski i ricottę i dokładnie wymieszać. Posypujemy również cukrem cynamonowym.

Na przygotowane w formie ciasto nakładamy masę i dokładnie rozprowadzamy. Na wierzch dodaj resztę ciasta marchewkowego.

Ciasto pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st °C. Podajemy z syropem klonowym, roztopioną czekoladą lub bitą śmietaną. Smacznego!

Jakie są najlepsze uzdrowiska na Słowacji? Porównaliśmy je dla Ciebie w tym artykule

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *