Wraz z żoną wziął udział w ceremonii wręczenia nagród, w końcu doceniono jego talent.
Zaledwie kilka dni temu Jedno z najważniejszych wydarzeń roku miało miejsce we Florencji. Na Sala Toskańska w stolicy Toskanii zorganizowano 15. edycję wydarzenia, które od pewnego czasu gromadzi setki czołowych osobistości branży, a także wielu pasjonatów. Wśród nich także Enrico Cianiznany przede wszystkim ze swojego magnetycznego uroku, który zatriumfował w jednej z kategorii upragnionej nagrody.
Dla tych, którzy o tym nie wiedzą, jest to najwyższe wyróżnienie, jakie może otrzymać profesjonalista. Za nim uplasował się na drugim miejscu Marco Valeriani – ma już na swoim koncie trzy tytuły zdobyte w 2016, 2018 i 2022 r. – natomiast Giovanni Faenza „tylko” otrzymuje brązowy medal – który zdobył między innymi w 2020 r. Praca bohaterów w ramach bardzo ważnego wydarzenia dla regionu.
Enrico Ciani Browarem Roku 2023: przyznany we Florencji
Większość słyszała o nim jako o jednym z najbardziej fascynujących piwowarów w okolicy, inni ze względu na wspaniałe kreacje, które produkuje. To sam Enrico Ciani Browar w Umbrii Birra dell’Eremo do zdobycia tytułu Piwowara Roku 2023tytuł wygłoszony bezpośrednio przez jurorów zgromadzonych przez sieć Fermento Birra w wydarzeniu, które odbyło się w ciągu dwóch dni w dniach 20-21 stycznia na Sala Toskańska Z Florencja.
Ciani udało się dostać spośród 20 kandydatów i odebrać nagrodę wraz z żoną Gertrudą Franchico jak podano Czerwone krewetki, zajmuje się przede wszystkim częścią handlową – od 2012 roku, kiedy otworzyli swoją działalność. Powodami, które skłoniły około stu ekspertów branżowych do wybrania go jako najbardziej utalentowanego w zeszłym roku, była z pewnością ogromna różnorodność piw, które udało mu się wyprodukować, nie zaniedbując przy tym jakości. Uznanie, które niewątpliwie napawa go dumąuśmiecha się do fotografów na zdjęciu opublikowanym w mediach społecznościowych.
Podróż, która rozpoczęła się ponad dziesięć lat temu, podróż Enrico, który zafascynował się tym światem już podczas studiów na uniwersytecie. W tym okresie odbył kurs z technologii żywności i od tego momentu nastąpił przełom. Jest absolwentem nauk rolniczych i środowiskowych, rozpoczął studia na Uniwersytecie im Cerb (Centrum Badań Piwa) w Perugii, jego browar jest jednym z najbardziej znanych i znajduje się w Asyżu.