Oto prawdziwy trik na zrobienie doskonałych naleśników w zaledwie kilku krokach: zrób to!
Typowe na amerykańskich stołachimportowane do nas poprzez liczne przepisy i alternatywne wariacje, tj naleśniki są teraz koniecznością w naszych kuchniach. Pyszne, szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Przygotowanie ich ciasta jest bardzo proste: jajka, mąka, aromaty, mleko i drożdże, do których zwykle dodaje się jakiś „tajny składnik”, aby były wysokie i super puszyste.
Jednak choć jest to zdecydowanie łatwy przepis, to naleśniki nie zawsze udają się za pierwszym razem. Często podczas gotowania ryzykujemy ich zniszczeniem i zniszczeniem ich kształtu. Ale oto co dzięki temu trikowi, który dziś Wam zdradzamy, w końcu będziecie mogli pochwalić się wypuszczeniem na stół doskonałych naleśników: Oto, co musisz zrobić.
Naleśniki, spróbuj ich w ten sposób, a będą idealne: trik, który czyni je niesamowitymi
Właściwe rozpoczęcie dnia oznacza także zjedzenie obfitego i satysfakcjonującego śniadania. Tutaj, ponieważ absolutnie nie może ich zabraknąć na stole: naleśniki. Zdradzę Ci to w tym artykule trik, dzięki któremu będą idealne w kilku krokach: będziesz potrzebować bardzo prostej butelki i gotowe. Wypróbuj teraz poniższy proces:
To przygotowanie naleśniki w butelce to bardzo łatwy i super szybki trik, który pozwala przygotować ciasto w mgnieniu oka, ale przede wszystkim pozwala nadać mu idealny kształt! Na rynku możemy znaleźć typową patelnię do smażenia wielu naleśników jednocześnie, jednak jeśli takiej nie mamy, możemy temu zaradzić, stosując bardzo prostą butelkę.
zastosujmy w praktyce inną procedurę: dodajemy wszystkie składniki do czystej butelki. W tym momencie zamykamy butelkę i potrząsamy nią, aby wszystkie składniki się ze sobą wymieszały, tak aby uzyskać jednorodną mieszaninę.
Zrobiwszy to, Rozgrzej patelnię wysmarowaną cienką warstwą masłaa gdy jest bardzo gorąco, robimy dziurę w zakrętce butelki i wlewamy niewielką ilość mieszanki wewnątrz patelni. Przykrywamy w tym miejscu pokrywką, aby para powstająca w środku spowodowała ich lekkie pęcznienie. Po tym, obracamy je, aby zakończyć gotowanie po drugiej stronie też.
Kiedy już będą gotowe, wystarczy je ułożyć na talerzu i udekorować według własnych upodobań. Będą po prostu pyszne! Czy kiedykolwiek próbowałeś tej prostej sztuczki?