Czy kawa nie rośnie w moce? Zdradzę sposób na przyspieszenie tego procesu: naprawdę genialny

Kiedy kawa w moce powoli rośnie, wypróbuj ten trik: jest genialny i pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu.

Całe Włochy są piękne, ale są takie miasta, których naprawdę nie da się nie odwiedzić i nie wspomnieć. Wśród wielu, Zdecydowanie na pierwszym miejscu jest Neapol. Otoczona zapierającą dech w piersiach panoramą i znana z kulinarnych przysmaków, stolica Kampanii jest ceniona na całym świecie za „tazzulellę” kawy o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku, której można się delektować w lokalnych barach i klubach oraz oczywiście w wszystkie domy w mieście.

Jeśli wiele osób ma zwyczaj rozpoczynania dnia od obfitego i zdrowego śniadania, wielu innych nigdy nie przegapi okazji, aby rozpocząć swoje zwykłe zajęcia filiżanką dobrej kawy. Niezależnie od tego, czy jest gorzki, czy z kilkoma dodatkowymi łyżeczkami cukru lub nawet słodzikiem, ten napój jest pyszny i wielu uwielbia go pić o każdej porze dnia. Istnieje jednak niedogodność, z którą spotyka się wiele osób przygotowując klasyczną mokkę i stawiając ją na kuchence: kawa powoli rośnie.

Co zrobić, jeśli moka powoli parzy kawę: genialny trik

Ile razy zdarzyło Ci się, że spieszyłeś się i nie chciałeś rezygnować z dawki energii, ale musiałeś czekać całymi minutami, bo maszyna nie była w stanie w krótkim czasie wykonać swojego zadania? Jeśli jednak do tej pory to nieoczekiwane wydarzenie było prawdziwym przekleństwem dla miłośników kawy, od teraz wszystko się zmieni. Wbrew temu, co mogłoby się wydawać, w rzeczywistości istnieje genialny trik, dzięki któremu moka natychmiast podniesie napój bez zbyt długiego czekania.

Podczas przygotowywania ekspresu do kawy poniższe kroki są bardzo proste:

  1. Napełnij mokę bieżącą wodą aż do zaworu;
  2. Następnie dodawaj kawę, aż utworzy się kopiec;
  3. Na koniec zamknij maszynę i umieść ją na kuchence na małym ogniu.

Zatem wszystko bardzo proste. Co jednak zrobić, jeśli kawa nie wyrośnie w ciągu kilku minut? Odpowiedź jest bardzo prosta: będziesz musiał przepuścić mokę pod bieżącą wodą na kilka sekund, a następnie ponownie postawić ją na ogniu. W krótkim czasie otrzymasz tyle kawy, ile chcesz, przydatną nie tylko do naładowania, ale także niezbędną do przygotowania kawy i wielu innych. Ach, prawie zapomnieliśmy: nic z napoju też nie jest wyrzucane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *