Nie oszukujmy się – nie ma osoby, która nie lubi zjeść czegoś słodkiego. A co jest smaczniejszego niż domowa babeczka.
Jeśli jednak należysz do osób, które niezbyt dobrze radzą sobie w kuchni, lub po prostu nie lubisz skomplikowanych przepisów, które zajmują dużo czasu i wymagają dużej ilości produktów, to teraz mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie.
Mamy dla Was super łatwy i szybki przepis na babeczkę czekoladową i to nie byle jaką, ale babeczkę w pucharku.
Kolejnym plusem przepisu, który Państwu oferujemy jest to, że nie trzeba podgrzewać piekarnika, ale tę słodką pokusę można przygotować w kuchence mikrofalowej.
Składniki na Babeczkę Czekoladową w Kubku:
Masło – 1 łyżka stołowa;
Jajko (małe) – 1 sztuka;
Mleko – 2 łyżki;
Mąka – 2 łyżki;
Cukier – 2 łyżki;
Proszek kakaowy – 1 łyżka stołowa;
Buckplover – 1/2 łyżeczki;
Sól – 1 szczypta.
Jak zrobić babeczkę czekoladową w filiżance:
Wszystko jest niezwykle proste. Najpierw włóż masło do filiżanki i włóż do kuchenki mikrofalowej na 20 sekund.
Dodać mleko i jajko i wymieszać.
Następnie wsypać cukier, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszaj i ponownie wstaw do mikrofalówki na 2 minuty (przy mocy 800 W).
Proszę bardzo – ciasto gotowe – tak jak obiecaliśmy od . Można się o to upewnić „szturchając” wykałaczką, ale 2 minuty w kuchence mikrofalowej wystarczą, aby pyszność była gotowa.
Dobry apetyt od
Lubię to gdzie znajdziesz wiele innych przydatnych i interesujących lektur dla każdego!