Czekoladowa babeczka w kubeczku, która zajmie tylko 2 minuty ZDJĘCIA

Nie oszukujmy się – nie ma osoby, która nie lubi zjeść czegoś słodkiego. A co jest smaczniejszego niż domowa babeczka.

Jeśli jednak należysz do osób, które niezbyt dobrze radzą sobie w kuchni, lub po prostu nie lubisz skomplikowanych przepisów, które zajmują dużo czasu i wymagają dużej ilości produktów, to teraz mamy dla Ciebie idealne rozwiązanie.

Mamy dla Was super łatwy i szybki przepis na babeczkę czekoladową i to nie byle jaką, ale babeczkę w pucharku.

Kolejnym plusem przepisu, który Państwu oferujemy jest to, że nie trzeba podgrzewać piekarnika, ale tę słodką pokusę można przygotować w kuchence mikrofalowej.

Składniki na Babeczkę Czekoladową w Kubku:
Masło – 1 łyżka stołowa;
Jajko (małe) – 1 sztuka;
Mleko – 2 łyżki;
Mąka – 2 łyżki;
Cukier – 2 łyżki;
Proszek kakaowy – 1 łyżka stołowa;
Buckplover – 1/2 łyżeczki;
Sól – 1 szczypta.

Jak zrobić babeczkę czekoladową w filiżance:
Wszystko jest niezwykle proste. Najpierw włóż masło do filiżanki i włóż do kuchenki mikrofalowej na 20 sekund.

Dodać mleko i jajko i wymieszać.

Następnie wsypać cukier, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszaj i ponownie wstaw do mikrofalówki na 2 minuty (przy mocy 800 W).

Proszę bardzo – ciasto gotowe – tak jak obiecaliśmy od . Można się o to upewnić „szturchając” wykałaczką, ale 2 minuty w kuchence mikrofalowej wystarczą, aby pyszność była gotowa.

Dobry apetyt od

Lubię to gdzie znajdziesz wiele innych przydatnych i interesujących lektur dla każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *