Dobre samopoczucie zależy od stołu i aby uniknąć problemów sercowo-naczyniowych, możesz coś zrobić: jeść o tej porze.
Dietetycy powtarzają to już od jakiegoś czasu, a lekarze specjalizujący się w żywieniu powtarzają: są takie przypadki porach dnia, kiedy najlepiej zjeść śniadanie, lunch lub kolację. Nie ma w tym nic magicznego, te wnioski są efektem badań naukowych i wglądu w nawyki żywieniowe grupy ludzi w odniesieniu do dobrego samopoczucia i zdrowia.
Jedzenie pozwala człowiekowi żyć, a wybór żywności wysokiej jakości oznacza korzystanie z tej doskonałej paliwo aby organizm oraz wszystkie narządy i układy organizmu mogły jak najlepiej funkcjonować.
Jednak to, co najbardziej umyka, to także to pory, w których jesz lunch lub kolację, są bardzo ważne, szczególnie w celu ochrony zdrowia serca. Oto, jak uniknąć najczęstszych problemów sercowo-naczyniowych.
Kiedy zjeść lunch lub kolację, aby wspomóc serce i układ naczyniowy
Rozkład posiłków w określonej kolejności w ciągu dnia może pomóc organizmowi lepiej funkcjonować. A zatem, aby zapobiegać problemom wpływającym na zdrowie serca i mózgu. Wyniki francuskiego badania jasno pokazują, że istnieje korelacja pomiędzy porą przyjmowania pokarmu a samopoczuciem organizmu. Więc jedzenie o określonych porach niewątpliwie może być dla ciebie dobre do zdrowia.
Zwłaszcza badania NutriNet-Santé opublikowane dnia Komunikacja przyrodniczaprzeprowadzona przez naukowców z Narodowego Instytutu Badawczego Rolnictwa, Żywności i Środowiska we Francji dała bardzo wyraźne wyniki. Naukowcy przeanalizowali nawyki żywieniowe ponad 103 000 osób i ustalili to Wczesne jedzenie pomaga chronić serce i mózg przed wystąpieniem chorób które są związane z krążeniem krwi.
Dlatego eksperci zalecają spożywanie prostych posiłków możliwie jak najwcześniej rano. A przede wszystkim nigdy nie pomijaj pierwszego posiłku, bo to on odżywia organizm po całonocnym poście.
Wtedy dobrze jest zjeść obiad i kolację o ustalonych porach i jak najwcześniej. Aby zapewnić równowagę rytmy dobowe które są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu i metabolizmu, a także regulacji ciśnienia krwi.
Ponad wszystko odnośnie obiadustwierdzono, że robienie tego bardzo wcześnie chroni zdrowie serca i mózgu. Eksperci twierdzą, że jedzenie po dziewiątej wieczorem zwiększa ryzyko udaru mózgu lub innych zdarzeń naczyniowo-mózgowych, szczególnie u kobiet, o 28%. Dobry powód, aby cieszyć się kolacją przed ósmą