Bułki wykonane metodą 1:1:1. Smak jest doskonały

Życzenia „Pyszna kawa” cieszą się dużą popularnością. A może by tak podać filiżankę pysznej kawy z idealnie nadziewanymi bułeczkami, które nie tylko otulają kubki smakowe jak chmurka, ale są też szybkie i łatwe w przygotowaniu? Dzięki metodzie 1:1:1 może je przygotować nawet kompletny amator gotowania.

Foto: Shutterstock/Veronika Idiyat

Bułki nadziewane – składniki

Robienie bułek będzie szybkie i przyjemne, jeśli je zrobisz metodą 1:1:1, czyli przy użyciu tych samych proporcji składników. Tutaj są niezbędne składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g miękkiego twarogu
  • 300 g zimnego masła
  • dżem lub ulubiony dżem/krem czekoladowy
  • cukier puder

Bułki nadziewane – przepis

Do miski wsyp mąkę, dodaj masło i twarożek, który powinien zawierać śmietankę i kultury bakterii kwasu mlekowego. Wszystkie składniki dokładnie łączymy, mieszamy i wyrabiamy jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować z nich dwie kule. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.

Po tym czasie posyp deskę mąką i rozwałkuj kulki. Ciasto pokroić na osiem części – tak jak pizzę kroi się na trójkąty. Na podstawę każdego trójkąta nałóż łyżkę nadzienia – dżemu, marmolady lub kremu czekoladowego. Nabieraj nadzienie małą łyżeczką.

Zwiń trójkąty w górę i uformuj bułki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej przygotowane bułeczki. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Posyp bułki cukrem pudrem. Smacznego!

Redakcja Pasja w Tobie.

Powiązane artykuły:

Przepis na tiramisu, najsłynniejszy deser świata. Sekretem jest śmietanka i pewien napój dla dorosłych

Nigdy więcej bułki tartej. Teraz wypełnij tym składnikiem formę do biszkoptu. Zachwyca swoim zapachem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *