Rozmawialiśmy o tym, jak sól. Teraz dzielimy się wskazówkami dotyczącymi przygotowania barszczu, które mogą znacznie ulepszyć każdy przepis.
Nawet jeśli kochasz klasyczną technologię barszczu, warto ją jeszcze ulepszyć. To danie zawsze można uczynić jeszcze bardziej aromatycznym i bogatym. Wyjaśniono, co do tego dodać.
Sumak
Przyprawa ta jest popularna wśród koneserów kuchni orientalnej, warto jednak poszerzyć swoją wiedzę na temat przypraw. Przykładowo sumak to przyprawa, która bez tradycyjnego dodatku octu może nadać barszczowi szlachetną i charakterystyczną kwaskowatość. Danie stanie się również znacznie smaczniejsze, a jego aromat będzie intensywniejszy.
Olej
Wiele osób wie, że barszcz jest najsmaczniejszy po namoczeniu. Aby to zrobić, pozostaw do gotowania pod pokrywką przez 20-30 minut. W tym czasie składniki powinny wymienić się aromatami i smakami. A mały kawałek masła im w tym pomoże.
Cukier
Cukier jest ważnym składnikiem, ale często jest ignorowany, ponieważ uważa się, że barszcz będzie słodki. W rzeczywistości dodaje się cukier, aby zrównoważyć smak. Dla efektu wystarczy do dużego rondla wsypać jedną łyżeczkę cukru. Gwarantujemy, że jedzenie będzie kilkukrotnie smaczniejsze.
Możesz skorzystać z niektórych lub wszystkich tych wskazówek. Powiedzieliśmy Ci również, jak sprawić, by był idealny.