5 najdroższych restauracji świata: żeby tu zjeść, trzeba wydać fortunę

Jeśli kochasz luksus, a nawet pewnego rodzaju jedzenie, wiedz, że to 5 najdroższych restauracji na świecie. Ceny przyprawiają o zawrót głowy.

Wyjście do restauracji to jedna z tych przyjemności, która sprawia, że ​​czujemy się otoczeni opieką i że możemy spędzić czas w towarzystwie osób, które kochamy.

Jak dobrze wiemy, faktycznie żywność jest naprawdę niezwykłym agregatorem i potrafi stworzyć wyjątkowe możliwości, podzielić się z innymi ludźmi i pamiętać w przyszłości. Za przygotowaniem posiłku kryje się coś więcej niż tylko połączenie składników, ale pasja i miłość do przygotowywanego dania i ludzi, z którymi będziesz się nim dzielić. U podstaw nowoczesnej koncepcji luksusowej kuchni leży właśnie to: ekstremalne wyrafinowanie, miłość do jedzenia i chęć stworzenia prawdziwego dzieła sztuki.

Do tego stopnia, że ​​najczęściej, tj dania, które przynoszą nam w luksusowych restauracjach to prawdziwe arcydzieła a czasem nawet żałujemy, że musieliśmy je zjeść. Wśród najdroższych restauracji świata znajduje się pięć, których jeśli kochasz luksus, nie możesz przegapić. Z pewnością, rachunek będzie naprawdę wysoki, ale będzie absolutnie tego wart.

Najdroższe restauracje świata: tych pięciu trzeba koniecznie spróbować

Myśl, że można zjeść w luksusowej restauracji i otrzymać dania będące prawdziwymi dziełami sztuki, jest naprawdę atrakcyjna dla większości ludzi. Jeśli lubisz tego typu doświadczenia, to absolutnie nie możesz przegapić tych pięciu restauracjiktóre zaliczane są do najdroższych na świecie.

Po pierwsze, istnieje Alain Ducasse na Plaza Athénée w Paryżuprowadzony przez głównego szefa kuchni Alaina Ducasse’a. To restauracja, w której w wymarzonej oprawie można delektować się wyrafinowaną kuchnią francuską. Szacuje się, że cena za osobę wynosi ok 450 euro.

Wtedy jest Le Louis XV – Alain Ducasse w Hotel de Paris w Monako, to też jest prawdziwa doskonałość cateringu. Cena za osobę wynosi około 500 euro. Trzeci to Masa w Nowym Jorku, restauracja sushi oferująca niespotykane dotąd doznania kulinarne. Cena za osobę wynosi ok 720 euro. Kolejną luksusową restauracją, którą warto spróbować przynajmniej raz w życiu, jest Ultrafioletowy Z Paula Paireta w Szanghaju, która oferuje wielozmysłowe doznania kulinarne. Cena za osobę wynosi ok 820 euro.

Pierwsze miejsce w rankingu wśród najdroższych restauracji świata zajmuje Sublikcja Ibizy, która oferuje 20-daniowe menu degustacyjne w kontekście high-tech. Cena za osobę wynosi ok 1625 euro.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *