„Zagęszczają krew i powodują zakrzepicę”: produkty Ginsburga wymienione na liście, które tylko szkodzą

Jeśli chcesz być zdrowy, czuć się dobrze i żyć jak najdłużej, to pamiętaj nie tylko o prawidłowym trybie życia, ale także o odpowiedzialnym podejściu do przygotowywania swojej diety.

Dietetyk Michaił Ginzburg powiedział, że niektóre pokarmy powodują jedynie szkody w organizmie.

Zagęszczają krew i mogą powodować zakrzepy krwi.

Lekarz bardziej szczegółowo opowiedział o tym, jakich pokarmów lepiej unikać, aby zapobiec tym problemom w rozmowie.

Kolacja
Zdjęcie: Pixabay

Specjalista zauważył, że słone napoje, na przykład solanka, są szkodliwe dla zdrowia. Alkohol ma również negatywny wpływ na organizm.

Ponadto należy unikać słodkiej sody, która również powoduje szkody.

Specjalista podkreślił, że nadmiar cukru jest szkodliwy, powoduje lepkość krwi i zwiększa ryzyko zakrzepicy.

Ginzburg dodała, że ​​nie należy przesadzać z dietą z roślinami strączkowymi i podrobami, które spożywane często także zagęszczają krew i zwiększają ryzyko zakrzepicy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *