Dieta musi być zdrowa, aby organizm otrzymał wszystkie ważne elementy, a układ odpornościowy był silny.
Ale są produkty, które tylko szkodzą. Wskazane jest ograniczenie ich w diecie lub jeszcze lepiej całkowite wyeliminowanie ich z kuchni.
Chirurg Marek Gadzian szerzej opowiedział na swoim kanale Telegram, co dokładnie powinno być wykluczone.
Specjalista zauważył dwa szkodliwe produkty.
Przede wszystkim wyizolował sól.
Faktem jest, że nadmiar tego składnika w diecie może prowadzić do problemów z ciśnieniem krwi, a także pojawienia się zakrzepów krwi.
Gadzian podkreślił także, że cukier powoduje poważne szkody w organizmie.
Składnik ten jedynie przyspiesza produkcję insuliny we krwi i sprzyja odkładaniu się tkanki tłuszczowej.
„Zabija także twój własny testosteron i odkłada się bezpośrednio w trzewnej tkance tłuszczowej” – publikacja „cytuje” lekarza.
Wcześniej rozmawialiśmy o tym, jakie pokarmy należy jeść zimą, aby mieć silną odporność.