Jakie są niebezpieczeństwa związane z produktami fabrycznymi: komentarz dietetyka

Odżywianie musi być prawidłowe i zbilansowane.

Zawsze należy wybierać produkty naturalne, które nie szkodzą organizmowi.

Szczególną ostrożność należy zachować przy wyborze produktów wytwarzanych fabrycznie.

Jeśli jesz dużo tych pokarmów, zwiększa się ryzyko poważnych problemów zdrowotnych.

Kiełbasa
Zdjęcie: © Belnovosti

Dotyczy to przede wszystkim układu trawiennego, serca i naczyń krwionośnych.

Oświadczenie to złożyła dr Irina Nikulina podczas wywiadu dla publikacji „”.

Jak zauważył dietetyk, takie produkty tylko zatykają organizm.

W rezultacie człowiek otrzymuje nadmiar niezdrowych tłuszczów, sodu i pustych kalorii, które znajdują się w przetworach mięsnych.

Ale nie tylko z takiego jedzenia trzeba zrezygnować, aby zachować zdrowie.

Według lekarza szkodliwe są także gotowe sosy, wypieki, chipsy, napoje gazowane i przetworzone płatki zbożowe.

Zawierają wzmacniacze smaku, rafinowany cukier, barwniki i inne szkodliwe składniki, które powodują cukrzycę, otyłość i inne problemy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *