Każda gospodyni ma swój własny przepis na kotlety schabowe. Ale jeśli szukasz idealnego, użyj tej sztuczki. Dzięki temu opakowanie idealnie przylega do kotleta schabowego i nie odpada.
Kto nie lubi kotletów schabowych w chrupiącej panierce? Kotlety schabowe to świetny pomysł na obiad, jednak czasami panierka nie trafia w nasze gusta. Okazało się, że wystarczy dodać tylko jeden składnik, aby nie oddzielił się od mięsa i smakował wyśmienicie.
Jak przygotować dobre opakowanie kotleta schabowego, aby się nie obierał? Sekret tkwi w jednym sekretnym składniku
Wydawać by się mogło, że zrobienie dobrego kotleta schabowego nie jest trudne. Okazuje się jednak, że przygotowanie wrapa dla wielu osób stanowi problem. Jak przygotować idealnie chrupiący wrap z kotletem schabowym? Sekret tkwi w jednym składniku. Wystarczy, że do miski z ubitym jajkiem dodamy łyżkę oleju lub oliwy z oliwek. Dzięki temu składnikowi opakowanie dobrze przylega do mięsa. Wychodzi chrupiące i niezwykle smaczne.
Jak smażyć kotlety schabowe? Postępuj zgodnie z tymi wskazówkami, a będą idealne
Jak usmażyć idealnego kotleta schabowego? Kluczem do doskonałego smaku jest dobrze przygotowane opakowanie. Wiele gospodyń domowych wie, że należy jeść kotlety schabowe owinąć dopiero po wyschnięciu, np. papierowym ręcznikiem, ponieważ owijanie wilgotnego mięsa spowoduje jego szybkie odklejenie się. Poza tym warto zwróć uwagę na proces smażenia. Kotlety kładziemy wyłącznie na rozgrzany olej, w przeciwnym razie bułka tarta się skleja i oddziela od mięsa. Gdy mięso znajdzie się na patelni, nie należy go ściskać podczas smażenia, gdyż spowoduje to pękanie i rozpadanie się powłoki. Steki najlepiej układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Redakcja Pasja w Tobie.
Powiązane artykuły:
Poniosą Cię na rękach do tego sylwestrowego dania. Kluczem jest składnik pomagający na kaca
To klops! Przepis na szybki i pożywny obiad