Jak zmniejszyć zawartość kalorii w Olivierze: proste wskazówki, jak uzyskać dietetyczne i smaczne danie

Jeśli chcesz spróbować swoich ulubionych świątecznych sałatek, ale nie chcesz, aby Twoja sylwetka ucierpiała, to powinieneś odpowiedzialnie podejść do procesu ich przygotowywania.

Klasyczny przepis warto nieco zmodyfikować, aby danie było mniej kaloryczne, ale nadal bardzo smaczne.

Przede wszystkim należy unikać dodawania majonezu kupnego.

Taką radę udzieliła dietetyczka Veronika Gusakova w rozmowie z.

Oliwia
Zdjęcie: © Belnovosti

Lekarz zalecił samodzielne przygotowanie opatrunku.

Specjalista dodała też, że podczas gotowania lepiej unikać marynat. Warto zastąpić pachnące ogórki kiszone świeżymi.

Dodatkowo warto usunąć z przepisu kiełbasę. Gusakova zaleciła zastąpienie takiego szkodliwego składnika gotowanym mięsem.

Jeśli zastosujesz się do tych prostych zasad, sałatka będzie mniej szkodliwa dla Twojej sylwetki i zdrowia.

Wcześniej rozmawialiśmy o tym, kto nie powinien jeść Oliviera i dlaczego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *