Od zarania dziejów czosnek był stosowany w celu zapobiegania sezonowym dolegliwościom związanym z przeziębieniem i przeziębieniem.
Przez tysiąclecia czosnek był filarem w walka przeciwko nim infekcje Hej dolegliwości sezonowe, ale nie tylko to: dodało nam energii i wsparło Zdrowie z nasze serce, nie zapominając wyraźnie o najpowszechniejszym zastosowaniu, jakim jest dodawanie smaku potrawom na naszych stołach, każdego dnia. Rzeczywiście, po raz pierwszy na glinianych tabliczkach wspomniano o zaletach czosnku Sumerowie, cywilizacja rozwinęła się 5-6 tysięcy lat temu.
Niesamowita historia czosnku i jego zalet
Krótko mówiąc, aby dowiedzieć się, jak czosnek może być dobry dla zdrowia, wystarczy przestudiować kilka bardzo przestarzałych dokumentów, które już opisano właściwości lecznicze i spożywczebył następnie masowo używany w dwóch innych wielkich cywilizacjach, które rozwijały się na przestrzeni wieków i które również odegrały ważną rolę w ewolucji naukowej i filozoficznej.
W rzeczywistości czosnek był szeroko stosowany jako środek leczniczy w starożytnym Egipcie i w Grecja: Dzieje się tak dlatego, że – dziś możemy to powiedzieć z całą pewnością – jego zalety są powszechnie znane i utrwalone. Tak się więc składa, że na przestrzeni wieków zielarze powszechnie stosowali go w leczeniu objawów infekcji drogi oddechowe, wspierać zdrowe serce i dla trawienie.
Czosnek jako lekarstwo ludowe, nie tylko na przeziębienie
Niewiarygodnie, jego właściwości zdrowotne i do walki z przeziębieniem : czosnek to w skrócie lekarstwo ludowe ze względu na jego szerokość dostępność, przystępność cenowa I łatwość uprawy. Uwaga: żadna naturalna żywność nie zastąpi leków i to powinno być jasne dla każdego. Należy jednak podkreślić, że regularne spożywanie czosnku może wzmocnić układ odpornościowy.
To także podkreśla jego zdolność zmniejszyć intensywność w szczególności przeziębienia i grypy, ale wśród wielu naturalnych środków, na których skupiliśmy się również . Aromatyczny, pikantny i pikantny, zalety i właściwości czosnku są lekarstwem na wszystko, jeśli chodzi o przeziębienie, ponieważ stymuluje wypływ śluzu I łagodzi Tam przeludnienie płucne i zatokowe.
W profilaktyce i leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych, jego skuteczność potwierdzają to liczne badania na ten temat. My też to wiemy surowy czosnek, zastosowany na początku choroby może skrócić jej czas trwania i intensywność. Warto wiedzieć, że nie zapobiega chorobie, a jedynie łagodzi jej skutki i znacznie je ogranicza.
Jak zwiększyć działanie czosnku
Dla zwiększyć moc czosnkuzmiażdż ząbek czosnku i odstaw na 10-15 minut: czasami wydaje nam się, że obieranie go jest trudne, ale wskazówka dotycząca usuwania czosnku osłony papierowe wokół czosnku polega na umieszczeniu goździków w szklanym słoju i energicznym wstrząśnięciu nimi. W ten sposób czosnek z pewnością będzie łatwiejszy manipulować, szczególnie w przypadkach, gdy nie musimy używać kilku segmentów.
Przed użyciem czosnku musisz wyraźnie zdawać sobie sprawę z pewnych aspektów. Pierwszym i być może najbardziej oczywistym, ale często także najbardziej niedocenianym jest to, że niektóre ludzie Ja jestem uczulony lub wrażliwy na czosnek i powinien go unikać lub zacząć od małych dawek. Dodatkowo surowy czosnek może powodować zaburzenia trawienne lub powodować mdłości: Jeśli nigdy tego nie używałeś, zacznij stopniowo.
Przepisy na wykorzystanie surowego czosnku w walce z przeziębieniem i grypą
Zostawimy Cię z kilkoma sugestia Dla użyj surowego czosnku skutecznie, dzięki przepisom, które są proste w przygotowaniu, ale doskonałe w walce z przeziębieniem i grypą. Jednym z nich jest tzw chleb czosnkowy, z dodatkiem aromatyczne warzywa: najpierw rozgnieć ząbek czosnku i odstaw na 10-15 minut, następnie wymieszaj z masłem lub oliwą, a na koniec z aromatycznymi ziołami.
Sposób użycia’olej czosnkowy Dla stopy, uszy I klatka piersiowa jest również bardzo starożytny i służy zmniejszeniu nasilenia chorób, zwłaszcza łagodzeniu przeludnienie klatki piersiowej. Nawet miód może być napar z czosnkiem, a w kuchni z pewnością jest to najlepszy użytek, jaki możemy z niego zrobić gremolata, to znaczy rodzaj pesto zrobionego z czosnku i pietruszki, a nie bazylii.