Często spotykany błędny pogląd: dlaczego serniki okazują się „zatkane” i płaskie

Często spotykany błędny pogląd: dlaczego serniki okazują się „zatkane” i płaskie

Powiedzieliśmy ci za minutę. Teraz dzielimy się radami, które pomogą Ci przygotować najdelikatniejsze serniki.

Sekret puszystych serników jest bardzo prosty. Jest jeden ważny krok, który wielu kucharzy pomija, dlatego kotlety twarogowe okazują się twarde. Rozmawiali o nim dalej.

Co zrobić z twarogiem przed wyrabianiem masy?

Ważnym krokiem, którego nie należy pomijać, jeśli chcemy uzyskać puszysty sernik, jest przecieranie sera przez sito. Jeśli to pominiesz, serniki wyjdą płaskie i twarde.

Może to być trudne, więc będziesz miał ochotę zmiksować ser za pomocą blendera. Ale urządzenie nie zastąpi tej procedury – mielony ser może być zbyt mokry.

Przed zmieszaniem z innymi składnikami ser przetrzeć przez sito. Bez tej procedury produkt nie nabierze wystarczającej lekkości.

A jeśli przetrzemy je przez sito, danie będzie wyróżniać się blaskiem i delikatnością. W przepisie połowę mąki pszennej można zastąpić także mąką ryżową.

Dzięki temu ciasto będzie miało doskonałą konsystencję. Łatwo będzie z niego zrobić idealnie gładkie serniki.

Spróbuj, a będziesz to robić cały czas. Rozmawialiśmy również o tym, dlaczego nie powinieneś ich łamać przed zrobieniem tego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *