Tylko jedna łyżka i placki ziemniaczane będą niesamowite: co dodać do ciasta

Tylko jedna łyżka i placki ziemniaczane będą niesamowite: co dodać do ciasta

Powiedzieliśmy Ci, jak gotować. Teraz dzielimy się wskazówkami dotyczącymi przygotowania placków ziemniaczanych.

Istnieją różne sekrety przygotowania tego dania. Jednym z nich jest dodanie do ciasta jedynie odrobiny kwaśnej śmietany. Powiemy Ci, dlaczego warto to zrobić razem z.

Mówimy o powszechnym produkcie, który znajduje się w prawie każdej lodówce. Potrzebujesz tylko jednej łyżki zwykłej śmietany. Placki ziemniaczane będą bardziej aromatyczne, smaczne, a także po usmażeniu na pewno nie ściemnieją i wyjdą złociste.

Zwykle śmietanę podaje się z gotowymi plackami ziemniaczanymi – w formie sosu. Warto jednak dodać trochę więcej na etapie wyrastania ciasta.

To właśnie kwaśna śmietana nadaje plackom ziemniaczanym piękny złocisty kolor, gdyż jest to produkt mleczny fermentowany, co oznacza, że ​​nie pozwala na ciemnienie ziemniaków. Na pewno nie zszarzeje, co sprawi, że danie pozostanie bardzo apetyczne.

Nie należy dodawać dużej ilości kwaśnej śmietany, jedna łyżka stołowa wystarczy na 500-600 g ziemniaków. Ponadto podczas smażenia takie placki ziemniaczane wchłaniają mniej tłuszczu.

Powiedzieliśmy Ci również, jak wykorzystać skórki cebuli. Niewiele osób wie, ale jest to możliwe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *