Szef kuchni pokazał, jak w mgnieniu oka rozpoznać prawdziwy miód od mięty: Wystarczy talerz i woda!

Jak rozpoznać prawdziwy miód, to pytanie wiecznie aktualne. Jesteśmy teraz w tej porze roku, kiedy musisz jeść, aby utrzymać silną odporność i odeprzeć wirusy, a ustalenie, jakiego rodzaju miód jesz i czy jest on prawdziwy, może pomóc w wykonaniu następującej sztuczki szefa kuchni .

Jest to szczególnie przydatne, gdy miód wykorzystywany jest w kawiarniach i restauracjach, gdzie dostępny jest w opakowaniach.

Trzeba wlać go do miski i zalać odrobiną wody. Następnie obróć talerz po okręgu, aby woda krążyła wokół miodu. Po pewnym czasie zacznie się formować plaster miodu, bo według Stefana Kostica, który pokazuje „sztuczkę”, miód ma pamięć.

Jeśli miód jest prawdziwy, pojawi się na nim pitta, jeśli nie – logicznie rzecz biorąc, to nie.

Tak to wygląda na powyższym obrazku.

Proste i łatwe!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *