Radicchio, które jest zbyt gorzkie, sposób na poprawę smaku zarówno surowego, jak i gotowanego

Jak usunąć gorycz z radicchio: niezawodne systemy zarówno do żywności surowej, jak i gotowanej, więc wynik jest gwarantowany!

Radicchio to składnik, który nie każdy lubi, szczególnie te najmniejsze. To w istocie Ma bardzo specyficzny smak, który ma tendencję do goryczy. Nic więc dziwnego, że jest często niedoceniany. Jest to jednak bardzo wartościowy produkt, dzięki któremu można stworzyć doskonałe risotto i smaczne dodatki.

W każdym razie dzisiaj nie zobaczymy, jak to ugotować, ale raczej ujawnimy niektóre przydatne triki, dzięki którym będzie słodszezarówno surowe, jak i gotowane.

Wystarczy zastosować te środki ostrożności w praktyce, a wynik końcowy będzie stuprocentowo gwarantowany. Dzięki temu radicchio nie będzie już zbyt gorzkie i będą go jeść nawet dzieci. Zobaczyć to uwierzyć!

Radicchio, które jest zbyt gorzkie: niezawodne sztuczki poprawiające smak

Samego siebie myślisz, że radicchio jest zbyt gorzki lub po prostu chcesz złagodzić smak, aby mogły go zjeść nawet najmłodsi możesz łatwo skorzystać z tych sztuczek proste i skuteczne. Wystarczy kilka kroków, aby osłodzić go zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu.

W przypadku surowego radicchio, najpierw usuń najbardziej zewnętrzne liście, które mogą być w jakiś sposób uszkodzone. Następnie pokrój go w niezbyt małe paski i zanurz je w małej misce z zimną wodą, odrobiną octu i soku z cytryny. Pozostaw wszystko do namoczenia na około 60 minut, a po upływie wymaganego czasu wyjmij radicchio, osusz go i wykorzystaj do swoich przepisów.

Jeśli już to ugotowałeś nie martw się, nadal możesz złagodzić gorycz radicchio, stosując inne przydatne sztuczki. Jeśli to przeczytasz, idź i dobrze wykręć tak, aby gorzki smak skoncentrował się w wodzie do gotowania lub pozostawić do namoczenia w roztworze na bazie wody i soku z cytryny przez 15 minut.

Jeśli chcesz zrobić pieczoną radicchio, wiedz, że lepiej interweniować wcześniej. Dlatego należy go namoczyć zgodnie z wcześniejszymi instrukcjami lub blanszować liście na kilka chwil przed przystąpieniem do pieczenia w piekarniku. To samo dotyczy risotto.

Jeśli jednak zapomniałeś, możesz jeszcze odzyskać danie, równoważąc gorzki smak radicchio słodkim i delikatnym serkiem do kremowania. Zobaczysz, że dzięki tym trikom radicchio nie będzie Ci się już wydawać zbyt gorzki. Na pewno podbijesz każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *