Podstępny sposób: warzywa na winegret zostaną ugotowane w cztery minuty

Podstępny sposób: warzywa na winegret zostaną ugotowane w cztery minuty

Powiedzieliśmy Ci, jak zrobić sałatki. Teraz dzielimy się bardzo sprytnym sposobem, który pozwoli Ci przygotować warzywa do sałatek w ciągu kilku minut.

Istnieje wiele sposobów przygotowania sosu winegret, ale wszystkie łączy jedno: warzywa trzeba ugotować. Jest to zazwyczaj szczególnie żmudny i długotrwały proces. Istnieje jednak sposób, aby znacznie przyspieszyć ten proces. Powiedzieli nam, jak można je przygotować w ciągu zaledwie kilku minut.

Jednocześnie smak szybkiego winegretu nie tylko nie będzie gorszy niż jego tradycyjnego odpowiednika, ale nawet trochę jaśniejszy. Będziesz potrzebować zwykłych składników: ziemniaków, marchwi, buraków, ogórków kiszonych, cebuli i groszku konserwowego.

Wszystkie warzywa, jak zawsze, należy umyć i obrać. Różnica polega na tym, że należy je pokroić w drobną kostkę na surowo. Następnie rozgrzać olej na patelni i w jednej warstwie dodać pokrojone buraki. Wymieszaj, na burakach ułóż marchewki, a następnie ziemniaki. Nie trzeba ich mieszać.

Wlej trochę wody i przykryj pokrywką. Gotuj na maksymalnym ogniu. Gdy tylko zauważysz pierwsze krople kondensatu na pokrywce, zacznij odliczać 4 minuty, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

Poczekaj, aż zawartość patelni ostygnie pod pokrywką. Następnie pozostaje tylko połączyć wszystkie składniki i doprawić sałatkę olejem roślinnym.

Okazuje się bardzo smaczne i proste. Powiedzieliśmy Ci również, jak sprawić, by było smaczniejsze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *