Podzieliliśmy się sprytnym sposobem, który pozwoli Ci to zrobić w ciągu kilku minut. Do sałatki często dodaje się także cebulę. Jednak, aby nie był gorzki i pikantny, zwykle jest marynowany. Aby to zrobić, dodaj sól, cukier, ocet.
Ale niewiele osób zna inny sposób, który pomoże złagodzić smak cebuli bez dodatkowych składników. Przydaje się do tego tylko wrząca woda.
Metoda polega na tym, że warzywo należy pokroić na kawałki, które chcesz zobaczyć w sałatce. Następnie należy je umieścić w misce i zalać wrzątkiem na kilka minut. To ostatecznie usunie nadmiar goryczy, a także sprawi, że smak będzie znacznie łagodniejszy.
Cebulę pozostawić we wrzącej wodzie na 10-15 minut. Po tym czasie należy wrzucić cebulę na sito i zalać ją pod bieżącą zimną wodą. Pozostaw na kilka minut, aby nadmiar wody odciekł i gotowe.
Tej cebuli można używać do sałatek, ciast itp. Można go nawet dodać do nadzienia do pizzy – będzie bardzo smaczne. Powiedzieliśmy Ci również, jak sprawić, by był trzy razy smaczniejszy.