Rozmawialiśmy o tym, jak wybrać. Teraz postawmy kropkę nad pytaniem, czy należy je wyczyścić przed gotowaniem.
Miłośnicy gotowanej kiełbasy dzielą się na dwa rodzaje. Niektórzy ludzie zawsze czyszczą kiełbaski przed włożeniem ich na patelnię. Inni kucharze nie usuwają folii z kiełbas przed rozpoczęciem gotowania produktu. Szczegóły jak to zrobić poprawnie zostały opisane na stronie.
Lub usuń folię z kiełbasek
Okazuje się, że nie należy tego robić przed obróbką we wrzącej wodzie. Brak tej osłonki najprawdopodobniej spowoduje, że kiełbasa straci tłuszcz – po prostu przedostanie się on do wody wraz z częścią smaku. W rezultacie danie nie będzie tak apetyczne, jak byś chciał.
A bez folii kiełbasy mogą odparować i zagotować się, ponieważ stracą swoją ochronę. Zamiast całości i pięknego dania otrzymasz masę o nieprzyjemnym wyglądzie.
Doszliśmy więc do wniosku, że przed gotowaniem lepiej nie usuwać folii z kiełbasy, ale usunąć ją z gotowego dania. Ale jednocześnie film, podobnie jak sama kiełbasa, jest bardzo gorący. Nie czekaj, aż ostygną. Ale kiełbaski można zalać zimną przegotowaną wodą.
W ten sposób film zostanie usunięty bez żadnych problemów. Powiedzieliśmy Ci również, jak przygotować puree ziemniaczane, aby były smaczniejsze.