Sekret doskonałej kutyi: dodaj jeden składnik do pszenicy podczas gotowania

Sekret doskonałej kutyi: dodaj jeden składnik do pszenicy podczas gotowania

Pszenica jest jednym ze składników. Czasami przygotowuje się ją z ryżem lub jęczmieniem, ale to właśnie ziarna pszenicy sprawiają, że kutia jest idealna dla wielu.

Gotowanie, zwłaszcza jeśli nie jesteś bardzo doświadczonym kucharzem, jest nadal zadaniem. Powiedzieli nam, co dodać podczas gotowania, aby kutia była doskonale ugotowana. To prosty składnik, który można znaleźć w każdej kuchni.

Jak gotować pszenicę dla kutyi?

Aby pszenicę ugotować do miękkości, nie tracąc przy tym kształtu, należy przyjmować produkty w następującej proporcji: na każdą szklankę pszenicy szczypta soli i szklanka masła. Pszenicę należy posortować i umyć.

Jeśli masz czas, należy go namoczyć przez 2-3 godziny lub nawet przez noc. Następnie napełnij pszenicę czystą wodą, dodaj do niej sól i olej.

To właśnie olej jest składnikiem, który sprawi, że Twoja pszenica kutia będzie idealna pod względem wyglądu i smaku. Ziarna ugotować do miękkości, ostudzić i wymieszać z innymi składnikami.

Uwaga – pszenicę zwykłą, pełnoziarnistą, nadającą się do kiełkowania, gotuje się do 2 godzin w 3 szklankach wody. Zamiast tego pszenicę polerowaną, która jest przygotowywana w produkcji, gotuje się do 30 minut.

Pszenicy polerowanej nie trzeba moczyć, w przypadku pszenicy pełnoziarnistej jest to konieczne. Powiedzieliśmy Ci również, jak czyścić go palcami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *