Mówiliśmy Ci, jak przyspieszyć i… Teraz dzielimy się wskazówką, która pomoże Ci ugotować idealne kluski.
Zdarza się, że kupione w sklepie knedle podczas gotowania sklejają się i tracą swój kształt. W rezultacie mamy dalekie od najbardziej apetycznego dania. Ale nie powiedzieli mi, co dodać, aby rozwiązać problem.
Cały sekret kryje się w jednym dodatkowym komponencie. Należy go dodać do wody przed dodaniem klusek.
Mówimy o zwykłym occie stołowym. Nie wpłynie to na smak, ale zachowa kształt produktów i nie pozwoli na sklejanie się ciast w wodzie. Wystarczy wsypać jedną łyżkę stołową tego składnika do dwóch litrów czystej, zimnej wody. Możesz użyć nie zwykłego octu, ale zastąp go octem jabłkowym lub winowajcą.
Oprócz tego zastosowania nie będzie zbędne wrzucanie na patelnię odrobiny pieprzu, szczypty soli i liścia laurowego. Dzięki temu pierogi będą jeszcze smaczniejsze.
Gdy tylko płyn się zagotuje, możesz wlać do niego pierogi. Rozmawialiśmy również o tym, co można zrobić podczas przygotowywania sałatek.