Neapolitański DOC próbuje pizzy ananasowej Gino Sorbillo. Jaka byłaby jego reakcja? Nigdy w to nie uwierzysz!
Ukochany i wpisany na listę dziedzictwa kulturowego UNESCO Pizza neapolitańska jest przedmiotem zazdrości na całym świecie. Z każdej części świata starają się „naśladować„arcydzieło neapolitańskie”. Ale chociaż tradycja króluje, zawsze jest miejsce na małą rewolucję. Podobnie jak to Gino Sorbilloprzedstawił słynnego szefa pizzy i właściciela marki o tej samej nazwie pizzę ananasową w swoim menu w listopadzie ubiegłego roku. Odważne posunięcie, które wywołało gorące debaty, zwłaszcza wśród tych, którzy uważają się za prawdziwych Neapolitańczyków, strażników neapolitańskiej tradycji gastronomicznej.
Fanpage.it wysłał prawdziwego neapolitańczyka Sergio Valentinośpiewak operowy, aktor i miłośnik Neapolu oraz prawdziwej pizzy neapolitańskiej, stawić czoła temu wyzwaniu. Przyjmując zaproszenie magazynu do skosztowania szeroko komentowanej pizzy ananasowej w lokalu Pizzeria Ostaria Szopka neapolitańskanajnowszy klejnot zainaugurowany w sercu historycznego centrum Neapolu. Jaka byłaby jego reakcja?
Pizza ananasowa Gino Sorbillo: Sergio Valentino jej smakuje, reakcja jest niesamowita
Sergio Valentino zgodził się być ambasador Fanpage.it skosztować szeroko omawianej pizzy co jest sprzeczne z wszelką tradycją neapolitańską. Tam W rzeczywistości pizza ananasowa jest bardzo znana w Ameryce i mało lubiany we Włoszech. Jednak Sergio nie dał się onieśmielić i pasjonował się gastronomią, podobnie jak wiele innych postaci zdecydował się z ciekawości poeksperymentować z pizzą niezgody.
Po znalezieniu się w nowym miejscu, zanurzonym w atmosferze przypominającej żywą szopkę, korespondent i Sergio Valentino zostają powitani i zasiedli. Zamówiłem pizza ananasowa w cenie 7 euro, niewiele więcej niż tradycyjna margherita, Sergio Valentino, w otoczeniu neapolitańskiej muzyki klasycznej, przyjął to wyzwanie ze spokojem. Podczas gdy Gino Sorbillo wyjaśnił proces przygotowania i gotowania. Kiedy już skosztujesz kwadratu, co to będzie? Werdykt Sergio? Odpowiedź była jasna i jasna.
Valentino to podkreśla to nie tyle kwestia gustu, co punktu widzenia. Nawet dziś nie postrzega ananasa jako składnika pizzy, nie dyskryminuje jednak smaku, choć z życzliwością przyjął prowokację pizzeriowca, co wbrew wszelkim oczekiwaniom okazało się wielkim sukcesem.
Pizza ananasowa Gino Sorbillo podbiła miejsce w kulinarnej palecie Neapolu, wywołując mieszane reakcje, ale pokazując, że czasami warto odważyć się podjąć nowe wyzwania i wykazać się talentem, wychodząc poza schematy.