Nie jadłeś smaczniejszego chudego ciasta z kaszą bulgur i porem

Chude jedzenie nie musi oznaczać, że musi być pozbawione smaku, a ten placek z porami Cię o tym przekona.

Niezbędne produkty do chudego ciasta:

1 opakowanie ciasteczek

1 łyżeczka bulguru

3 tys. woda

4 – 5 gałązek pora

1/2 łyżeczki olej

sól dla smaku

czarny pieprz – do smaku

jojen – do smaku

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Bulgur gotuje się w wodzie przez dziesięć minut.

Por oczyszcza się z zewnętrznych liści i kroi najpierw wzdłuż, a następnie niezbyt drobno. Przełożyć na patelnię z olejem i dusić przez 7-8 minut.

Dodać odcedzony bulgur i posypać farsz solą, czarnym pieprzem i chrzanem do smaku.

Na cieście rozprowadzamy nadzienie, a pierwszy, zwinięty w kształcie ślimaka, przekładamy na środek natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Pozostałe skórki są zwijane wokół poprzedniej, aż do wyczerpania się produktów i skórek.

Na koniec ten skręcony pasztecik posmarowano odrobiną oleju.

Chudy placek z tak ułożonymi porami i cebulą pieczemy w nagrzanym piekarniku, na średniej półce i w średnio nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *