to ulubiony deser wielu osób, a dzięki temu przepisowi, do którego dodano również rogaliki, jest to nie tylko deser, ale prawdziwa kulinarna rozkosz.
Niezbędne produkty do kremu karmelowego z rogalikami:
Na karmel:
1 szklanka wody z cukrem
1 łyżka wody
Do kremu:
6 jaj
1 litr świeżego mleka
1 opakowanie wanilii
1 łyżeczka cukier
1 opakowanie mini rogalików
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Do tortownicy wsyp cukier i wodę i podgrzewaj, aż uzyskasz złoty karmel. Wlać mieszaninę do formy na ciasto.
Na krem karmelowy:
Jajka wymieszać z cukrem i stopniowo dodawać świeże mleko i wanilię.
Tą mieszanką wylewamy rogaliki, które umieściliśmy w tortownicy. Pozwalamy im się namoczyć.
Kremowo-karmel pieczemy w temperaturze 150 stopni, aż będzie normalnie upieczony.