Pyszna zupa-krem z cukinii i boczku

Dziś przedstawiamy Wam bardzo ciekawy i łatwy przepis na krem ​​z cukinii i boczku, który wprawi w zachwyt Waszych gości i rodzinę.

Składniki na Zupę Krem Z Dyni i Boczku:

1 łyżka. masło

2 ząbki posiekanego czosnku

1 duża cebula, pokrojona w kostkę

3 łodygi selera, pokrojone w plasterki

2 średnie cukinie, pokrojone w plasterki

2 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w cienkie plasterki

4 godziny bulion z kurczaka

Dodatkowo:

4 paski, podsmażony i pokruszony boczek

1 łyżeczka jogurt

1/4 łyżeczki tarty parmezan – do dekoracji

sól dla smaku

czarny pieprz – do smaku

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Rozpuść masło w odpowiednim rondlu na średnim ogniu. Dodać czosnek, cebulę i seler, następnie dusić przez 3-4 minuty, aż warzywa zaczną mięknąć.

Dodać cukinię, ziemniaki, bulion i zagotować. Gdy się zagotuje, przykryj i zmniejsz ogień do małego.

Gotujemy naszą zupę-krem przez 20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Zmiksuj na gładkie i kremowe puree, a następnie wymieszaj zupę-krem ziemniaczany z jogurtem.

Zupę-krem z cukinii i ziemniaków podajemy na gorąco, posypaną kruszonym boczkiem i odrobiną parmezanu!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *