Endokrynolog wymienił najbardziej szkodliwe rodzaje zbóż

Wszyscy słyszeli w dzieciństwie, że trzeba jeść owsiankę.

Ale czy wszystkie są naprawdę przydatne?

Jak powiedziała endokrynolog Dilyara Lebiediewa, nie wszystkie zboża powinny znajdować się w diecie.

Niektóre z nich mogą tylko zaszkodzić.

Płatki
Zdjęcie: © Belnovosti

Jak zauważył specjalista, nie należy dać się ponieść owsiance z semoliny.

Faktem jest, że ten produkt jest drobno zmieloną pszenicą i składa się w 70% ze skrobi. Zboże to zwiększa poziom cukru we krwi.

Ponadto nie musisz jeść płatków owsianych błyskawicznych, które mogą również prowadzić do cukrzycy, problemów z sercem lub przybierania na wadze.

„Duża ilość glukozy zawarta jest w kaszy kukurydzianej, która może również wywołać rozwój cukrzycy lub prowadzić do nadwagi” – publikacja „cytuje Lebiediewa, powołując się na kanał lekarza na Telegramie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *