Dziś przedstawiamy Wam przepis na bardzo smaczne i lekkie danie warzywne, które idealnie sprawdzi się zarówno na lunch i kolację, jak i na śniadanie.
Składniki potrzebne na placek warzywny:
1 gałązka pora
1/2 czerwonej papryki
100 gramów szpinaku
3 ziemniaki
3 marchewki
Na ciasto:
4 jajka
4 łyżki oleju
4 łyżki mleka
4 łyżki mąki
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
czarny pieprz do smaku
100 gramów Goudy
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Por pokroić w krążki, paprykę w kostkę, a szpinak drobno posiekać.
Wszystkie posiekane składniki włóż do miski.
Ziemniaki i marchewkę pokroić, następnie wszystko wymieszać. Włącz piekarnik na 180 stopni.
Jajka ubić z solą i olejem. Dodać mleko, mąkę, czarny pieprz, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać.
Włóż warzywa do tej mieszanki i dobrze wymieszaj.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż całą masę. Wyrównaj i piecz przez 25 minut. Następnie posypać startą goudą. Piec kolejne 25 minut.