Smażone potrawy są naszymi ulubionymi potrawami i jesteśmy pewni, że Ty też je pokochasz. Wystarczy przypomnieć sobie smak smażonej ryby z frytkami na tle morskiego zachodu słońca. Albo pyszne smażone plastry z miodem sosnowym dzielone z górskim wiatrem.
Jednak smażone potrawy są tak samo smaczne, jak i niebezpieczne dla sylwetki i zdrowia, zwłaszcza jeśli użyjesz starego oleju, dodasz go obficie lub użyjesz do smażenia tłuszczu, który jest nieodpowiedni i szkodliwy po podgrzaniu.
Czy wiesz, jaka jest bezpieczna temperatura smażenia?
W jakiej temperaturze smażenia olej zamienia się w rakotwórczą bestię? Właściwie pytanie jest trudne, ponieważ odpowiedź jest inna dla różnych rodzajów olejów.
Pomożemy Ci cieszyć się aromatycznym, smażonym jedzeniem, jego soczystością i smakiem bez narażania zdrowia, wybierając najbezpieczniejsze rodzaje oleju, odporne na wysokie temperatury smażenia.