Okrutne chude spaghetti bolońskie z cukinią

już się rozpoczęły, a osobom, które je śledzą, dość trudno jest wybrać żywność, która nie jest tucząca i nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego. Te chude bolończyki są wyjątkowo smaczne i niskokaloryczne, wypróbuj je!

Składniki na Lean Spaghetti Bolognese z Cukinią:

2 cukinie

½ szklanki suszonych pomidorów

1 świeży pomidor

1 ząbek posiekanego białego czosnku

sól

pieprz

1 łyżka oliwy z oliwek

1 szklanka orzechów włoskich namoczonych na noc w wodzie

1,5 małej łyżeczki suszonej pietruszki

1 ząbek czosnku

2 ząbki szczypiorku

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka soku z cytryny

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Cukinię pokroić w paski i gotować przez 5 minut w gorącej wodzie.

Do miski włóż suszone pomidory, świeże pomidory, ząbek posiekanego czosnku, sól, czarny pieprz i łyżkę oliwy z oliwek. Wszystko dobrze wymieszaj w sosie.

Włóż orzechy włoskie, pietruszkę, czosnek, szczypiorek, sos sojowy, sok z cytryny, czarny pieprz i sól do blendera i zmiksuj na gładką masę. Z tej mieszanki uformuj klopsiki, które ułóż na spaghetti, a na koniec polej sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *