Sekrety Danowa: 12 złotych zasad gotowania

Mądrość Petara Danova jest bezdyskusyjna i rozciąga się na zdrowe odżywianie, dzięki któremu możemy osiągnąć równowagę duchową. To nie przypadek, że jedna z jego mądrości brzmi: „Jeśli gotujesz, śpiewaj! Raduj się, aby ci, którzy to zjedzą, również byli szczęśliwi”.

Z tego powodu przyjrzymy się temu teraz 12 złotych zasad gotowaniaktóre dotyczą zdrowego odżywiania i przygotowywania posiłków w sposób, który zapewni równowagę duchową nie tylko nam, ale także wszystkim innym osobom, które będą je spożywać.

Oto kim oni są:

1. Gdzie przechowywać produkty: Pokrzywę należy przechowywać w zamkniętym garnku, podobnie jak szpinak, cebulę, szczypiorek, pietruszkę itp. Zawsze wybieraj świeże produkty. Jedzenie, które spożywamy powinno być ciepłe – w ten sposób ułatwiamy trawienie.

Ale nie należy jeść ani gorących, ani zimnych potraw, ponieważ psują żołądek i zęby, pisze factno.com. Jeśli nie masz czasu na jedzenie, jedz orzechy i chleb.

2. Tłuszcze należy spożywać w każdym posiłku: wegetarianie nie powinni rezygnować ze świeżego masła krowiego. Nie należy przesadzać z jajami i masłem, a oba produkty powinny być świeże. Olejek należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, a nie w wodzie. Brak masła krowiego źle wpływa na wzrok.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *