Prawdopodobnie też uwielbiasz ciasteczka z kremem i słusznie. Ten krem jest jedwabisty, bogaty i ma smak, jaki ma niewiele innych rodzajów kremu. Poza tym jego przygotowanie nie jest trudne, jeśli zwróci się uwagę na kilka szczegółów. Oto, co możesz zrobić, jeśli Twój krem maślany został przecięty. Odkryj, jak możesz to naprawić w bardzo prosty i łatwy sposób.
Krem maślany należy podgrzać, aby go utrwalić / Shutterstock
Pokrojony krem maślany ma nie tylko nieprzyjemny smak, ale i wygląd nie jest zbyt apetyczny. To delikatna emulsja, która wymaga odpowiednich składników, odpowiedniej temperatury i poszanowania techniki pracy.
W większości przypadków krem maślany tnie się, gdy zaczynasz go robić. Może się to również zdarzyć, jeśli przechowujesz go w lodówce i spróbujesz podgrzać przed użyciem.
Będzie wyglądać jak gęsta mieszanina tłuszczu i wody lub będziesz miał płyn z pływającymi w nim kawałkami śmietanki. W obu przypadkach masło jest problemem, ale jest też rozwiązaniem.
Co możesz zrobić, jeśli Twój krem maślany zostanie przecięty?
Gdy już stwardnieją kawałki śmietanki, które oddzielą się od siebie należy je podgrzać i ponownie wymieszać. Masło zmięknie i ponownie uzyska potrzebną konsystencję.
Nie musi długo stać na ogniu, ale tylko do czasu, aż masło będzie wystarczająco miękkie, aby ponownie połączyć się z kremem.
Odkryć . To prosty i szybki przepis.
Użyj palnika kuchennego
Najłatwiejszym i najprzyjemniejszym sposobem na podgrzanie śmietanki jest użycie palnika. Jest to możliwe tylko wtedy, gdy śmietankę miksujemy w metalowej misce i najlepiej mieć mikser z wbudowaną miską. Jeśli go nie masz, ktoś musi trzymać miskę za pomocą rękawicy kuchennej.
Jeśli używasz miksera misowego, włącz go, zwolnij palnik i skieruj płomień w stronę jego dna. Przygotuj się, kiedy masz czas i . To jest proste i szybkie.
Co 10-20 sekund wyłączaj latarkę. W ten sposób krem maślany zmięknie, a cząstki tłuszczu będą jak największe, aż masa stanie się jednorodna.
Inną opcją jest postawienie miski na płomieniu kuchenki na kilka sekund. Następnie mieszaj krem, aż się zregeneruje.
Użyj kuchenki mikrofalowej
Jeśli nie masz w domu specjalnej palnika do gotowania, możesz użyć kuchenki mikrofalowej, aby zmiękczyć krem. Nie musisz wrzucać wszystkiego, wystarczy 200g.
Całkowicie rozpuścić krem. Powinno to zająć 15-20 minut. Następnie gorącą śmietankę zalewamy zimną i mieszamy, aż masa stanie się puszysta. Krem maślany stosowany jest w.
Mieszaj i czekaj
Inną metodą naprawy przeciętego kremu maślanego jest metoda trwalsza. Jednak jest tak samo skuteczny. Musisz ponownie wymieszać śmietankę na średnich i wysokich obrotach. W ten sposób krem ogrzeje się do temperatury pokojowej i ponownie zemulguje.
Aby skorzystać z tego rozwiązania należy zadbać o odpowiednią temperaturę w kuchni, minimum 19°C.