Najlepsze naturalny lek na wysoki poziom cukru we krwi możesz przygotować się w domu.
Jest również skuteczny w przypadku podwyższonego poziomu cholesterolu i nie musisz nawet biegać do apteki.
Potrzebujesz tylko 2 składników.
Zapamiętajcie ten przepis z użyj w razie potrzeby.
Oprócz wspomnianych korzyści, ten naturalny lek korzystnie wpływa również na wątrobę, a jeśli cierpisz na otyłość, pomoże Ci schudnąć.
Cukrzyca jest chorobą powszechnie występującą, na którą choruje coraz więcej osób najczęstszą postacią cukrzycy jest cukrzyca typu 2.
Jest to związane z otyłością i wysokim poziomem tłuszczu we krwi.
Po pierwsze ważna jest zmiana diety i dziś można zwalczyć tę chorobę.
Jedzenie w tym przypadku może być prawdziwym lekarstwem i dlatego też się temu przyjrzymy czego zdecydowanie nie powinnaś jeść!
Jeśli masz cukrzycę, zabronione produkty obejmują:
wszystkie przemysłowo przetworzone słodycze i słone przekąski
makaron
Ciasto francuskie
wędliny (kiełbaski, kiełbaski itp.)
napoje alkoholowe
chleb pszenny
różne nieodpowiednie suplementy diety
Ważne jest, aby stosować zdrową dietęwystarczająca ilość błonnika z owoców i warzyw, żywność o niskim indeksie glikemicznym.
Zrób własne soki owocowe lub warzywne i sałatki.
Jeśli do tego wszystkiego dodamy ten skuteczny naturalny środek, wyniki Cię nie ominą.
Potrzebujemy:
300 g korzenia selera
sok z 6 cytryn (najlepiej organicznych)
Zbliżać się:
Najpierw wyciskamy sok z cytryn, które są fantastyczny magazyn witaminy C.
Ten zdrowy cytrus zmniejsza wydzielanie kwasu żołądkowego, zwiększa odporność, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych w organizmie, chroni skórę i wspomaga spalanie tłuszczu, przyspieszając tym samym utratę wagi.
To wszystko jest świetnym założeniem w leczeniu cukrzycy.
A kiedy seler zostanie dodany do cytryn, otrzymasz jeszcze skuteczniejszy naturalny lek.
Korzeń selera jest idealny do naturalnego leczenia cukrzycy.
Obieramy, odcinamy 300 g, które wykorzystamy do przygotowania leku zetrzyj go na grubej tarce.
Seler zawiera potas, witaminę C, witaminę A, witaminę K, rzadki kwas foliowy i duża ilość błonnika.
Do garnka włóż starty korzeń selera i zalej wyciśniętym sokiem z cytryny.
Przykryj pokrywką i odstaw.
Do większego garnka wlej wodę, zagotuj, a następnie do tego garnka zalej przegotowaną wodą, włóż do małego garnka z selerem i sokiem z cytryny.
Odstaw garnek w ten sposób na około 2 godziny. Po tym czasie wyjąć garnek, poczekać, aż masa lekko ostygnie i wlać do szklanki z pokrywką.
Kwotę tę należy wykorzystać w ciągu 2 miesięcy.
Stosowanie:
Jeśli weźmiesz dziennie 1 łyżka tego lekudzięki zdrowej diecie możesz utrzymać poziom cukru i cholesterolu w normie.
W ten sposób chronisz także naczynia krwionośne i sercepomagając w ten sposób zapobiegać chorobom układu krążenia.
Przyjmować 1 łyżkę stołową codziennie rano na pusty żołądek, ok 30 minut przed śniadaniem.
Pani Božka napisała także o swoich przeżyciach:
„Zaczęłam stosować seler z miodem po 50. roku życia, bo przeczytałam, że może on wzmocnić odporność, poprawić zdrowie i witalność fizyczną, a zwłaszcza pomóc przy podwyższonym cholesterolu. Stosowałam go przez około miesiąc i wraz z subtelnym dostosowaniem diety naprawdę szybko poczułam zmiany w swoim organizmie. Faktycznie, podczas badań profilaktycznych dowiedziałam się, że cholesterol mam w normie, co bardzo ucieszyło mojego lekarza. Ogólnie rzecz biorąc, czuję się bardziej żywotny. Od tamtej pory znacznie częściej używam selera w kuchni, a w połączeniu z miodem już na to nie pozwalam. „
Ogłoszenie:
Ta recepta nie zastępuje konwencjonalnego leczenia. W przypadku jakichkolwiek problemów zdrowotnych należy zawsze skonsultować się z lekarzem.
Dużo zdrowia!
Film instruktażowy: