Idealny na Boże Narodzenie: czerwony aksamit w postaci popękanego cukierka

Jeśli lubisz tradycyjne krakersy i ciasto z czerwonego aksamitu, to ten jest dla Ciebie idealny, ponieważ łączy w sobie jedno i drugie. Ponadto nadają się na świąteczny stół bożonarodzeniowy.

Składniki na Cracked Candy Red Velvet:

1/2 szklanki masła, miękkiego

3/4 szklanki brązowego cukru

1/2 szklanki białego cukru

2 jajka w temperaturze pokojowej

2 łyżki ekstraktu waniliowego

1/2 łyżeczki profesjonalnego czerwonego barwnika spożywczego

2 szklanki mąki

1/3 szklanki kakao w proszku

1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

1/2 szklanki granulowanego cukru

1/2 szklanki cukru pudru

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

W dużej misce utrzyj masło, brązowy cukier i biały cukier, aż masa będzie puszysta. Dodawaj jajka, jedno po drugim, ubijając pomiędzy każdym dodaniem. Dodaj wanilię, czerwony barwnik i dobrze wymieszaj.

W osobnej misce wymieszaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać do połączenia.

Napełnij jedną miskę cukrem granulowanym, a jedną miskę cukrem pudrem. Za pomocą łyżki uformuj ciasteczko. Kulki obtaczamy najpierw w cukrze granulowanym, a następnie w cukrze pudrze, powinny być całkowicie przykryte. Ułożyć na przygotowanej patelni. Piec przez 10 minut lub do momentu, gdy ciasteczka będą napęczniałe i popękane, ale w środku nadal lekko lepkie.

Zobacz więcej:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *