„Pomaga uniknąć przejadania się”: nazwane nieoczekiwane zalety fasoli

Fasola to produkt, który warto włączyć do swojej diety.

Należy wziąć pod uwagę, że ten rodzaj roślin strączkowych jest bogaty w białko i błonnik, pomaga normalizować ciśnienie krwi, a także przynosi korzyści tym, którzy chcą pozbyć się nawyku przejadania się i próbują schudnąć.

Takie oświadczenie wydała dietetyczka Destiny Moody.

Lekarz powiedział, że jeśli chcesz schudnąć, rośliny strączkowe powinny być bezpiecznie włączane do diety.

fasolki
Zdjęcie: © Belnovosti

Przygotowane z nich dania dają uczucie sytości na długi czas.

Jednocześnie fasola zawiera rozpuszczalny błonnik, którego zwiększa się w żołądku.

W rezultacie organizm potrzebuje więcej czasu na strawienie takiego pokarmu.

Doktor Dustiny Moody w rozmowie z reporterami zauważył, że kolejną zaletą spożywania fasoli jest to, że produkt ten zawiera białko roślinne, które pomaga utrzymać masę mięśniową podczas odchudzania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *