Fasola to produkt, który warto włączyć do swojej diety.
Należy wziąć pod uwagę, że ten rodzaj roślin strączkowych jest bogaty w białko i błonnik, pomaga normalizować ciśnienie krwi, a także przynosi korzyści tym, którzy chcą pozbyć się nawyku przejadania się i próbują schudnąć.
Takie oświadczenie wydała dietetyczka Destiny Moody.
Lekarz powiedział, że jeśli chcesz schudnąć, rośliny strączkowe powinny być bezpiecznie włączane do diety.
Przygotowane z nich dania dają uczucie sytości na długi czas.
Jednocześnie fasola zawiera rozpuszczalny błonnik, którego zwiększa się w żołądku.
W rezultacie organizm potrzebuje więcej czasu na strawienie takiego pokarmu.
Doktor Dustiny Moody w rozmowie z reporterami zauważył, że kolejną zaletą spożywania fasoli jest to, że produkt ten zawiera białko roślinne, które pomaga utrzymać masę mięśniową podczas odchudzania.