Jeśli chcesz zachować szczupłą i zdrową sylwetkę, warto włączyć do swojej diety migdały.
Biolog Alexander Sozykin opowiedział bardziej szczegółowo o zaletach takiego produktu, informuje „”.
Jak zauważył specjalista, migdały są źródłem niezbędnych aminokwasów, witamin i białka.
Orzech ten jest przydatny w zapobieganiu rozwojowi chorób serca i naczyń, pomaga obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi, poprawia ciśnienie krwi i stymuluje przepływ krwi do narządów wewnętrznych.
Ponadto biolog Sozykin dodał, że migdały pomagają w walce z dodatkowymi kilogramami i otyłością.
Faktem jest, że orzech zawiera niewiele węglowodanów, ale jednocześnie migdały pomagają utrzymać uczucie sytości przez długi czas i nie przejadać się.
Ważne, żeby nie przesadzić z takim produktem.
Jeśli zapomnisz o tej zasadzie, to zbyt duża ilość migdałów może doprowadzić do nadmiaru tłuszczu, co negatywnie wpłynie na Twoje zdrowie.
Zaleca się spożywanie 10–16 migdałów dziennie.