Dlaczego nie należy wyrzucać skórek pomarańczowych: niezwykłe zastosowanie, które docenią doświadczone gospodynie domowe

Żadna doświadczona gospodyni domowa nie przejdzie obojętnie obok przepisu na naturalny środek czystości, bo z chemią mamy już kontakt częściej niż powinniśmy.

Chemia gospodarcza wydaje się konieczna i bezpieczna, jednak jeśli to możliwe, warto poszukać alternatywnych opcji.

Można na przykład stworzyć własny wspaniały produkt na bazie skórek pomarańczy. Jego specjalnością jest eliminacja tłuszczu w kuchni.

Jak zrobić tak cudowną kompozycję?

Będziesz musiał przygotować skórkę pozostałą po obraniu jednej dużej pomarańczy. Dla pewności powierzchnię zewnętrzną należy potraktować sodą i wodą.

Następnie skórkę rozdrabnia się i pozostawia do wyschnięcia.

Następnie należy wlać skórkę do pojemnika i dodać kilka łyżek sody. Następnie dodaj ocet. Płynu powinno być wystarczająco dużo, aby całkowicie zakryć skórki pomarańczy.

Pojemnik należy przykryć jedną warstwą folii spożywczej. Nalegamy na kompozycję przez 72 godziny. Następnie wlej go do pojemnika ze spryskiwaczem: na jedną część przygotowanego koncentratu weź pięć części zwykłej wody.

Wcześniej rozmawialiśmy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *