Nadziewane orzechy w inny sposób: Josef Maršálek dodaje do swoich słodyczy pachnący składnik

Josef Maršálek to genialny cukiernik, którego być może znacie z programu Peče całe zeme, czy z tegorocznego StarDance. Emanuje od niego pozytywna energia, którą przekazuje swojemu jedzeniu. Potwierdza to zatem zasadę, która, krótko mówiąc, jest niepodważalna. I to jest to, że miłość przechodzi przez żołądek i że najlepsze jedzenie gotuje się z miłością. Dlatego zbierz całą swoją pozytywną energię na ten przepis i rozpocznij pieczenie z miłością.

Źródło: YouTube

Do bani jeden wiersz

Według Josefa Maršálka przygotujesz absolutnie pyszne orzechy. Są to bardzo popularne słodycze w Czechach, ale w ich ulepszonej wersji po prostu się zakochasz. Najpierw przygotuj ciasto. Podstawą jest 100 gramów zwykłej mąki. Dodaj szczyptę soli, 250 g cukru pudru, 3 g proszku do pieczenia i składnik, który nada Twoim orzechom absolutnie bajeczny smak. Składnikiem tym jest 150 gramów zmielonych orzechów kokosowych. Z tych składników uformuj ciasto i pozostaw je na zimno.

Gdy ciasto będzie już gotowe, wciśnij je do foremek na orzechy, tak aby wypełniły się mniej więcej do połowy. Rozgrzej piekarnik i piecz w temperaturze 160 stopni Celsjusza, aż ciasto będzie złotobrązowe. Teraz wyjmij ciasto z foremek i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli używasz foremek silikonowych, możesz wraz z foremką włożyć orzechy do lodówki.

Nadzienie cukierkowe, napełnienie życiem

Teraz możesz przystąpić do pysznego nadzienia. Przygotuj trzepaczkę, dodaj 150 gramów masła, 50 gramów cukru pudru i na koniec dodaj 25 gramów rumu. Dodać 150 gramów roztopionej czekolady i szczyptę soli. Uważaj, aby roztopiona czekolada nie była gorąca i ubijaj nadzienie, aż będzie gładkie. Na koniec powinniśmy otrzymać pięknie gładki, puszysty krem. Następnie przełóż go do woreczka, którym wypełnisz orzechy. Użyj kremu do sklejenia orzechów. I jesteś skończony! Wystarczy, że włożysz orzechy do lodówki, aby ostygły, a następnie włożysz je do pudełka w chłodnym, niedostępnym miejscu. Jeśli nie ukryjesz ich dokładnie, może się zdarzyć, że następnego dnia odkryjesz, że ktoś je zjadł.

Powiązane artykuły

Źródła: www.marsalkovo.cz, www.gourmetacademy.cz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *