Grzyby są zawsze świeże, dzięki mojej metodzie zachowują trwałość dłużej: idealna konserwacja

Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na grzyby: czy wiesz, jak je najlepiej zakonserwować, aby dłużej służyły?

W okresie jesiennym można uprawiać różne zajęcia na świeżym powietrzu, a jedną z nich jest zbieranie grzybów. W rzeczywistości ci, którzy lubią zbierać te produkty, muszą to zrobić znać je doskonale, aby uniknąć potencjalnie toksycznych dla zdrowia.

Musi też wiedzieć, jak je traktować, jak je przechowywaćjak je gotować i jak łączyć je w różnych potrawach. Ważną rzeczą podczas wyjścia na grzyby jest np. korzystanie z niego wiklinowe koszez którego zarodniki grzybów mogą spaść i rozprzestrzenić się na ziemię.

Co więcej, po zabraniu świeżych grzybów ważne jest również ich odpowiednie przechowywanie. Abyśmy mogli cieszyć się nimi w kolejnych dniach i nie marnować wysiłków. Dlatego w tym artykule chcemy przedstawić kilka sugestii dotyczących idealnej konserwacji grzybów.

Zebrałem wiele grzybów. Jak najlepiej je zakonserwować?

Pierwsze pytanie, jakie możemy sobie zadać brzmi: „Czy grzyby należy przechowywać w lodówce?„. Chociaż mogą przetrwać kilka godzin poza lodówką, idealnie nadają się do tego grzyby jak najszybciej schłodzićw możliwie najniższej temperaturze, ale unikając zamarzania.

Szczególnie zimne środowisko w rzeczywistości spowolni proliferacja bakteriitak jak to się dzieje np. w . Ponadto należy uważać, aby grzyby nie wyschły zbyt mocno lub wręcz przeciwnie, nie stały się zbyt suche zbyt mokro. Aby uniknąć takiej ewentualności, można zastosować różne metody.

Użyj papierowa torba zamiast plastiku to dobre rozwiązanie, ale też umieść mały ręcznik na dnie pojemnika może pomóc wchłonąć nadmiar wilgoci. Z tego samego powodu będzie to konieczne unikaj mycia grzybówprzynajmniej do czasu, aż zdecydujemy się je ugotować.

A co z zamarzaniem? Grzyby można zamrozić i żeby zrobić to w sposób idealny, dobrze jest je doprowadzić do ok 90% ich gotowanianastępnie pozwól im ostygnąć, a następnie ułóż je na arkuszu papieru do pieczenia, a następnie włóż je do torby i usuń powietrze. Innymi słowy, zamroź grzyby pakowane próżniowo pozwoli nam zachować niezmieniony smak przez około rok!

Wreszcie nie rozpaczajmy: mogą zamrażaj także surowe grzyby, nie pakowane próżniowo. Jedyne o czym należy pamiętać to to, że smak i konsystencja może to mieć wpływ, więc rozmrożone grzyby będą lepsze .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *