Oko smoka – pyszna przystawka rybna na świąteczny stół: przepis na Nowy Rok




Za niecały miesiąc nadejdzie rok 2024. Królik Czarnej Wody zostanie zastąpiony Smokiem Zielonego Drewna. A to drapieżne stworzenie, które uwielbia dobrze zjeść, zwłaszcza dania mięsne i rybne. Dlatego w sylwestrową noc nie mogło zabraknąć efektownego i pięknie podanego jedzenia. Blogerka kulinarna Victoria Vinogradova podzieliła się przepisem na delikatną przystawkę rybną w kształcie smoczego oka na świąteczny stół.

Zrzut ekranu wideo

Do przygotowania potrzebne będą składniki:

Przede wszystkim ugotuj jajka. Następnie obierz je i oddziel żółtko od białka. Ten ostatni umieść w blenderze.

Ser pokroić na małe kawałki. Umieść je w blenderze razem z jajkami. Dodać tuńczyka z puszki i dwie łyżki majonezu. Teraz wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.

Na stole połóż folię (jeśli jest cienka, możesz użyć dwóch warstw). Ułóż na nim mieszaninę rybną równą warstwą w kształcie prostokąta. Następnie ułóż oliwki w jeden pasek od jednego brzegu.

Teraz zwiń go w folię. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny (można też zamrozić na 30 minut). Następnie wyjmij bułkę, odwiń ją i posyp startym żółtkiem. Pokrój naczynie na porcje. Nie zapomnij udekorować zielenią na wierzchu. Możesz podać przystawkę na noworoczny stół!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *