FOTOPRZEPIS Lekka letnia sałatka z kurczakiem: Na pewno nie spodziewałbyś się w niej tych 2 składników

Kiedy myślimy o sałatce warzywnej, większość z nas myśli o pokrojonych kawałkach ogórka, pomidora lub warzyw liściastych, przez co szybko czujemy się głodni. Można to jednak zrobić także w zupełnie inny sposób. Dowodem jest dzisiejszy fotoprzepis, który napełni Was i sprawi, że będziecie głodni kolejnej porcji.

Potrzebujemy

  • 270 g piersi z kurczaka
  • 250 g sałatki jarzynowej (mix)
  • 150 g kukurydzy
  • 70 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g chipsów tortilla
  • 40 g papryczek jalapeno
  • 1 czerwona cebula
  • sos chipotle
  • mielony czarny pieprz
  • czerwony mielony pieprz
  • tymianek
  • sól
  • trochę oleju

Procedura

Oprócz wspaniałego smaku, przepis ten jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.

Rozgrzej olej na patelni. Dodaj do tego piersi z kurczaka i dopraw je solą oraz pozostałymi przyprawami na patelni.

Podczas gdy pierś z kurczaka się piecze, przygotujemy sałatkę warzywną. Nie zapomnijmy również posiekać cebuli.

Do sałatki dodaj kukurydzę i pomidorki koktajlowe. Papryczki jalapeno pokroić na małe kawałki i posypać resztą. Nawet jeśli nie jesteś fanem pikantnych rzeczy, zaufaj nam, że papryczki jalapeño stanowią integralną część tego przepisu i to w przyzwoitym stopniu. Bez nich to po prostu nie to samo.

Na koniec mieszamy smażoną pierś z kurczaka i sos chipotle, który nada sałatce fantastycznego smaku.

Wyimaginowaną wisienką na torcie są jednak pokruszone chipsy tortilla. Smacznego!

Śledź nas także na portalach społecznościowych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *