Gotowe sosy do sałatek ryżowych według Gambero Rosso tylko niektóre są dobre: ​​pełna lista

Najlepsze sosy do sałatek ryżowych, jakie można kupić w supermarkecie, podaje Gambero Rosso, a jest ich niewiele. Dowiedzmy się.

Latem na stole pojawia się także sałatka ryżowa, pożywne i wszechstronne danie, które można komponować na tysiąc różnych sposobów. Atrybutów tego dania jest naprawdę wiele. Oprócz tego, że je się ją na zimno, a w upale jest koniecznością, można ją przygotować z dużym wyprzedzeniem, a także jest antybakteryjna.

W rzeczywistości umożliwia spożywanie szerokiej gamy składników, które mogły znajdować się w lodówce przez wiele dni. Nie mówiąc już o tym, że jest smaczne. Pod warunkiem, że dobrze go przyprawisz. Często uciekamy się do produktów z supermarketów, aby się spieszyć, ale Czy gotowe sosy do sałatek ryżowych są naprawdę dobre? Czy mają wysokiej jakości składniki? Krótko mówiąc, czy można nam ufać? Z opinii, jakie wydali eksperci Gambero Rosso, wynika, że nie pomyślałbyś tak

Jakie są najlepsze gotowe sosy do sałatek ryżowych

Z rankingu Gambero Rosso oraz z ocen dokonanych przez ekspertów degustacyjnych obecnych w panelu, którzy mieli zaszczyt i ciężar degustacji przemysłowo produkowanych przypraw do ryżu, odkryliśmy surową prawdę. Są gotowe sosy do sałatek ryżowych, zarówno białych, czarnych, jak i pełnoziarnistych średnio niska jakość. Bardzo niewielu zostaje zbawionych.

Degustacja, jak to zawsze bywa podczas testów promowanych przez Gambero Rosso, odbyła się na ślepo, czyli bez znajomości marki produktu przez degustatorów. A oto wyniki, są to najlepiej sezonowane sałatki warzywne wzbogacające ryż, jakie można znaleźć na rynku w supermarkecie.

Ranking Gambero Rosso

Dziennikarka Mara Nocilla, specjalistka od degustacji Gabriella Ciofetta i cukiernik Salvo Leanza zostali zaproszeni do degustacji produktów. A oto wyniki.

Peperlizia – Ponti – Sałatka do ryżu. Na szóstym miejscu, ostatnim w rankingu, znajdujemy produkt, który nie osiąga nawet progu. Ten dressing za bardzo smakuje jak ocet, a konsystencja warzyw nie była przekonująca.

Saclà – Ryż klasyczny Condiverde. Na piątym miejscu mieszanka, która została uznana za akceptowalną, ma dobry zapach przypominający słodko-kwaśny, warzywa są jędrne, ale jakość oleju można poprawić.

Berni – Condiriso Leggero. Na czwartym miejscu znajduje się przyprawa ceniona za obecność małych całych grzybów nameko, które dodają kompozycji nieco ożywienia, ale aromat jako całość określono jako mdły.

Bontà dell’Orto – Todis – Przyprawa do ryżu w oleju. Ta przyprawa sprzedawana w dyskoncie, produkowana przez firmę Iposea z Cerignola (FG), trafia na podium i jest ceniona za swój aromat i smak, ale warzywa mają różną konsystencję i ogólnie eksperci określili ją jako mało wyrazistą.

Novella – Re-dining au naturel – Le Leggere. Warzywa kiszone, za wyjątkiem oliwek, były chrupiące, miały delikatny aromat i zrównoważony smak, co stanowi pozytywną ocenę mieszanki bez szczególnych wad.

Ponti Zero Olio – Sałatka na ryż. Nagroda za najlepszy dressing do sałatek ryżowych trafia do tego produktu, do drugiego miejsca traci aż 10 punktów. Doceniono jakość warzyw i płynu konserwującego, a smak, aromat, zapach i konsystencja przekonały ekspertów Gambero Rosso. Sugerujemy jednak przygotowanie go własnymi rękami, w końcu jest to proste.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *