Dzisiejszy przepis: Odwrócony krem ​​z orzechów laskowych – smakuje rewelacyjnie, każdy będzie pytał o przepis

Odwrócony krem ​​z orzechów laskowych to właściwie przeciwieństwo popularnego, znanego na całym świecie kremu kakaowego z orzechów laskowych. W tym jednak użyjesz białej czekolady i w ten sposób stworzysz niezwykłą, której nie kupisz w sklepie. Jeśli Cię zainspirowaliśmy, zacznij przygotowywać i ciesz się idealnym połączeniem smaków.

Potrzebujemy

  • 225 g białej czekolady
  • 125 g prażonych orzechów laskowych bez skórki
  • ⅛ łyżeczki soli
  • 5 łyżek płynnego oleju roślinnego
  • 1 i ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego

Procedura

  1. Czekoladę pokrój na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, ciągle mieszając.
  2. Orzechy laskowe i sól wrzucamy do blendera i miksujemy, aż powstanie masa przypominająca grubą mąkę orzechową.
  3. Następnie dodać olej i ekstrakt waniliowy i mieszać, aż powstanie pasta.
  4. Do tej mieszanki dodaj ciepłą, ale nie gorącą czekoladę.
  5. Mieszaj, aż składniki się połączą i utworzą jedwabiście gładkie masło orzechowe. Na tym etapie jest jeszcze płynny. Umieszczamy go w zamykanym pojemniku, twardnieje w lodówce w ciągu 6 do 8 godzin. Po stwardnieniu odwrócony krem ​​z orzechów laskowych jest gotowy do spożycia.

Śledź naszego Instagrama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *