Odkąd spróbowałam tej panierki, smażenie jest bardzo chrupiące: warte spróbowania

Jeśli chcesz poznać sekret wyjątkowo chrupiącego smażenia, to właśnie tej panierki musisz spróbować: przygotujesz ją w domu w zaledwie 2 minuty!

Jak wiemy, smażenie zawsze należało do kategorii „śmieciowego jedzenia”, którego należy unikać. Oczywiście nadmierne spożycie w nadmiernych ilościach należy uznać za absolutnie zabronione, ale jeśli raz czy dwa razy w miesiącu zafundujesz sobie talerz frytek lub panierowanych skrzydełek z kurczaka, to nie koniec świata.

Dlatego właśnie wtedy, gdy mamy zamiar pozwolić sobie na ten mały błąd, smażenie musi być idealne, czyli chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Krótko mówiąc, musi naprawdę sprawiać, że chcesz zostać zjedzony. I niestety nie zawsze tak się dzieje, coraz częściej w rzeczywistości zewnętrzna panierka jest rozmoczona i wcale nie zachęcająca. Ale od dzisiaj już tak nie będzie, bo istnieje rodzaj panierowania, który sprawia, że ​​potrawy są bardzo chrupiące i nie można się im oprzeć.

Czy kiedykolwiek próbowałeś panko? Wypróbuj już teraz, a wreszcie panierka będzie bardzo chrupiąca i pełna smaku

Panko to typowa japońska panierka zrobione w płatki. W porównaniu do klasycznego typu z tradycyjnej bułki tartej, ten jest grubszy i ten nadaje typową chrupkość którego często nie ma w smażeniu. Co więcej, na jego korzyść przemawia kolejna uwaga wchłania bardzo mało oleju i to także kolejny powód, dla którego okazuje się chrupiący i nie rozmoczony. Mimo że na rynku dostępne są gotowe torby panko, wykonanie ich w domu jest naprawdę łatwe.

Składniki:

  • 100 g pokrojonego chleba

Procedura:

  1. Weź plasterki i ostrożnie usuń zewnętrzną skórkę
  2. Umieść plasterki w środku a mikser
  3. Mieszanka wszystko niezbyt drobno
  4. W tym momencie weź a blacha do pieczenia i przykryj papierem do pieczenia
  5. Rozwałkuj chleb wymieszać i dobrze ułożyć tworząc jednolitą i cienką warstwę
  6. Toast wszystko w wentylowanym piekarniku 120° przez 10 minut
  7. Mieszaj, aby zapobiec spaleniu powierzchni
  8. Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia całkowicie Panko
  9. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 30 minut

Teraz Panko jest gotowe do użycia z najróżniejszymi panierami. Przechowywać w szczelnym słoiku lub pojemnikutylko wtedy, gdy jest całkowicie zimno, do miesiąca. Alternatywnie można go również zamrozić maksymalnie na 2 miesiące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *