Sekret, o którym niewiele osób wie, a który sprawi, że Twoje kasztany będą wyjątkowe, musisz wypróbować natychmiast!
Jesień i kasztany to jedno z najbardziej klasycznych połączeń wszechczasów, choć prawdę mówiąc, w tym sezonie jesienne powietrze w ogóle nie chce napływać. Ciesz się kasztanami przed rozpalonym kominkiem, może z lampką wina w dłoni, z ludźmi, których kochasz i z którymi uwielbiasz przebywać razem, jest to wygodne i pożyteczne doświadczenie, ale nawet jeśli w tym sezonie moglibyśmy zrób to z półrękawami w ogrodzieJednak jedzenie tego jesiennego owocu jest dla wielu osób niezbędną praktyką.
Owoc ten jest jednym z najstarszych pokarmów i dla milionów ludzi na naszym terytorium był takim samym zbawieniem jak pszenicawartość kasztanów wykracza daleko poza ich dobroczynne właściwości i ich smak, a odkrywanie go na nowo co roku nie może być bardziej satysfakcjonujące niż kiedykolwiek. Jednak w niektórych przypadkach jedzenie kasztanów może wcale nie być relaksujące, szczególnie w niektórych przypadkach, gdy po ich ugotowaniu obieranie ich może stać się naprawdę heroicznym przedsięwzięciem!
Namocz kasztany na 2 godziny, ten sekret sprawi, że same się obiorą!
Każdy, kto kiedykolwiek jadł kasztany, wie, jakie to może być szkodliwe nieprzyjemnie jest iść i je obrać i dopilnowanie, aby owoc nie odchodził od skórki, zmusza nas do wykonywania pracochłonnych czynności, które odbierają wiele przyjemności z jego spożywania. Ta sytuacja jednak tak powszechne można łatwo uniknąć, stosując pewien trik że niewielu wie, czyli nasiąkanie.
Istnieje wiele sposobów myślenia o gotowaniu kasztanów, są tacy, którzy wolą gotować je na patelni, tacy, którzy wolą korzystać z piekarnika i ci, o których wiem, że zdecydowali się na nowsze metody, takie jak gotowanie we frytownicy powietrznej , ale każdy, kto tego próbował rodzaj gotowania zna swój potencjał, dzięki czemu owoce te stają się jeszcze bardziej miękkie, aromatyczne, a przede wszystkim łatwiejsze do obierania. Cwszystko, co trzeba zrobić, to poświęcić trochę czasu i to idealny moment na maksymalizację efektu.
Przygotowanie kasztanów jest niezbędne, aby cieszyć się nimi w najlepszym wydaniu
Tę praktykę należy oczywiście wykonać przed oddziaływaniem na kasztany i również będzie sprzyjać tej procedurze.
Po wyjęciu z wody i wysuszeniu kasztany można znacznie łatwiej pokroić przed włożeniem ich do piekarnika lub na klasyczną patelnię z otworami, w zależności od upodobań. Dla tych, którzy wybiorą piekarnik, dobrym pomysłem będzie włożenie kasztanów po podgrzaniu go do 180°gotowanie powinno zamiast tego trwać około 25-30 minut.
Ostatnim sekretem jest to, aby nie dać się złapać upałowi i po wyjęciu z piekarnika należy odczekać około 15 minut aż kasztany „odpoczną”. zanim rzucił się na nich jak szalony. Te środki ostrożności, choć trochę pracochłonne, z pewnością będą tego warte i dadzą Ci szansę, aby były smaczne, nie wysuszone i przede wszystkim bardzo łatwe do obrania.