Sposobów na przygotowanie pysznej bruschetty jest kilka, jednak trzeba uważać na typowe błędy, które mogą zrujnować końcowy efekt.
Latem na stole nie może zabraknąć bruschetty. właściwie to oni są bohaterami smacznych zimnych przystawek, które dzięki zastosowaniu kolorowych składników uświetnią każde menu. Ale trzeba wiedzieć, jak to zrobić, Nawet jeśli są łatwe, nadal kryją pułapki.
Zobaczmy więc poniżej jakich błędów najlepiej unikać aby móc cieszyć się wyjątkowo dobrą, chrupiącą i dobrze przyprawioną bruschettą.
Błędy, których należy unikać, aby przygotować naprawdę chrupiącą i smaczną bruschettę
Jeśli myślisz, że bruschetta jest prosta w wykonaniu, to dobrze trafiłeś, jest to danie proste w przygotowaniu, ale nie jest wolne od błędów. Pośpiech lub trywializacja procesu może skutkować nieapetyczną bruschettą, za twardy lub za miękki, za mało przypraw… Krótko mówiąc, ryzykujesz flopem! Dlatego próbując swoich sił w przygotowaniu tego dania, musisz pamiętać o tych wskazówkach.
1. Wybierz odpowiedni chleb. Nie każdy chleb nadaje się do zrobienia bruschetty, dlatego zaraz po wyjęciu z piekarnika weź dobry, domowy chleb ze zwartym miękiszem. Absolutnie unikaj bułek i tym podobnych, jest taka potrzeba prawdziwy chleb. Należy jednak zwrócić uwagę na konsystencję miękiszu, nie może on zawierać pęcherzyków, w przeciwnym razie przyprawa się wyślizgnie.
2. Nie przygotowuj ich najpierw. Przygotowanie bruschetty z dużym wyprzedzeniem to częsty błąd, którego jednak można łatwo uniknąć. To danie, które trzeba przygotować i zjeść. Nie toleruje wcześniejszych zabiegów, traci zapach i chrupkość.
3. Bądź ostrożny podczas gotowania. Opiekanie chleba do perfekcji nie jest łatwe. Przede wszystkim zależy to od tego, czego używasz, piekarnika, patelni, patelni, grilla… Wszystko jest w porządku, to, czego nie powinieneś używać, to toster ponieważ nie pozwala to na uzyskanie optymalnego rezultatu. Pamiętaj, że na bruschettę musisz zdobyć kawałek tostu krótko gotować w wysokiej temperaturzetak, aby było chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku.
4. Jak używać czosnku. Czosnku nigdy nie należy kłaść przed gotowaniem, czyli na miękkim pieczywie, tym gorzej, jeśli jest posiekany. Prawdziwa bruschetta wymaga natarcia czosnku na ładnie podpieczony miękiszwięc pęka, nadając aromat i smak bez żadnych małych kawałków.
5. Eksperyment. Jest doskonały i zadowala każdego, ale po co się ograniczać? Eksperymentuj, możesz umieścić na nim wszystko, co chcesz… naprawdę wszystko!
Teraz, gdy już odkryłeś, czym one wszystkie są sekrety sukcesu bruschetty z perfekcyjnie przygotowanymi dodatkami, wystarczy udać się do kuchni i zastosować w praktyce zdobytą wiedzę, przygotowując wszystko, co jest gotowe w kilka minut.