Nie wiesz, co zrobić z brzegami chleba i szukasz sposobu na ich recykling w smaczny sposób? Zatem ten przepis jest dla Ciebie.
Tym, którzy tak jak my zawsze szukają sposobów na ponowne wykorzystanie żywności, aby nie marnować jej w kuchni, znajomość trików na smaczne wykorzystanie resztek zawsze się przydaje. Na przykład, jeśli ty też chcesz wiedzieć jak wykorzystać brzegi chleba.
Znajoma zdradziła mi swój sposób w pyszny sposób przetwórz brzegi chleba. „Moje dzieci nie lubią brzegów chleba” – powiedział mi – „i tak czy inaczej znalazłem sposób, aby podać je na stół„. Cóż, oto jego sztuczka ujawniona. Nie oszukujmy się, to bardzo prosty sposób, ale można go określić jedynie jako genialny!
Jak w pyszny sposób wykorzystać brzegi chleba do recyklingu
Bułka tarta to jeden z tych składników, które często zalegają w spiżarni, ponieważ często wykorzystuje się je w kuchni. Powiedzmy, że do robienia tostów lub przekąsek jest to bardzo przydatne i wszechstronne jedzenie. Wystarczy kierować się swoją wyobraźnią i własnymi upodobaniami, aby wybierać spośród wielu różnych nadzień. Można nawet zrobić z niego rodzaj bardziej miękkiego chleba kanapkowego, nadającego się do przygotowania tostów francuskich, a nawet przysmaku, któremu nikt nie będzie się mógł oprzeć.
W każdym razie, gdy przygotowujesz dania na bazie chleba, ale masz wycięte wszystkie krawędzie, jak możesz je wykorzystać, aby ich nie zmarnować? Zatem jednym z najprostszych i najszybszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Wystarczy posiekać wszystko w malakserze, a uzyskasz doskonały składnik najsmaczniejszych panier.
Z bułki tartej uzyskanej z bułki tartej można przygotować panierowane i grillowane ryby, krótko mówiąc, do każdego przepisu, który wymaga użycia bułki tartej lub posiekana bułka tarta.
Jeśli naprawdę chcesz stworzyć coś apetycznego, możesz przetwórz brzegi chleba i postępuj zgodnie z tym przepisem do zrobienia chrupiących paluszków. Zasadniczo musisz:
- Weź przycięte krawędzie chleb pszenny i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
- Doprawić szczyptą sól, Z czarny pieprz ziemia, z przyprawy (curry, papryka itp.) i zioła.
- Przenieś wszystko do piekarnika z włączonym grillem i smaż przez pięć minut, aż będzie chrupiące i pyszne.
Czy widziałeś, jak łatwo jest używać granic bez marnotrawstwa? Następnym razem, gdy zastosujesz się do przepisów (a możesz przygotować ich setki), będziesz wiedział, jak wykorzystać ciemniejsze części, których nie używasz.