Znany neapolitański szef kuchni otworzył kolejną restaurację, tym razem jednak zdecydował się na dodanie do menu szczypty nowości.
Antonino Cannavacciuolo jest nie do zatrzymaniazwłaszcza jeśli chodzi o jego coraz prężniejszą i odnoszącą sukcesy działalność przedsiębiorczą. Rzeczywiście kilka dni otworzył nową restaurację w swoim rodzinnym Neapolu, a dokładniej na lotnisku Capodichinoodwiedzany codziennie przez tysiące podróżnych.
Szef kuchni zyskał sławę w 2013 roku, kiedy powierzono mu prowadzenie pierwszego sezonu Nightmare Kitchens, ale prawdziwa popularność przyszła dwa lata później, kiedy zaczął pełnić funkcję sędziego w Masterchefiejeden z najchętniej oglądanych i lubianych programów kulinarnych na małym ekranie.
U jego boku jest dwóch innych utalentowanych szefów kuchni, m.in. Giorgio Locatelli, od kilkudziesięciu lat mieszkający w Londynie i Bruno Barbieri, który dołączył do programu od pierwszego sezonu. W ostatnim okresie Antonino postanowił poświęcić się bardziej gastronomii, a w szczególności do otwarcia niezwykle innowacyjnego i jedynego w swoim rodzaju obiektu.
Cannavacciuolo poświęca się ulicznemu jedzeniu
Mimo że przez wiele lat mieszkał na północy, a dokładniej w Piemoncie nad jeziorem Orta, znany szef kuchni nigdy nie zapomniał o swojej ojczyźnie i miasteczku Vico Equestre, w którym się urodził i wychował. Aby to zademonstrować, kilka dni temu zainaugurował swoją kolejną restaurację w Kampanii, zlokalizowaną na lotnisku Capodichino.
Wybór lokalizacji jest zdecydowanie indywidualny, ale podobnie jak wielu innych przedsiębiorców działających w branży gastronomicznej, zdecydował się na to skoncentruj się na ulicznym jedzeniu, rodzaj kuchni, który w ostatnich latach podbił uwagę i serca milionów ludzi na całym świecie. I w pewnym sensie Antonino postanowił poinformować o tym także Neapolitańczyków i wszystkich podróżnych, którzy znajdą się na lotnisku w Kampanii.
Jest to więc idealna restauracja dla tych, którzy mają mało czasu i chcą wybierz opcję na wynos. Restaurację charakteryzuje centralna lada gdzie możesz złapać i zjeść posiłek w locie, ale jest nawet strefa relaksu składającą się ze stołów i krzeseł, dla osób pragnących delektować się smakołykami w całkowitym spokoju.
W każdym razie menu restauracji oferuje szeroka gama produktów, zarówno słodkich, jak i słonych. Jeśli chodzi o drugą typologię, możesz wybrać jedzenie uliczne, proste i szybkie, lub alternatywnie masz możliwość wyboru niektórych klasyczne propozycje jak pizza. Nie brakuje także cukierni oferujących typowe lokalne specjały takie jak baba i ciasto francuskie.