Antonino Cannavacciuolo otwiera nową restaurację: menu pełne smakołyków, co obejmuje

Znany neapolitański szef kuchni otworzył kolejną restaurację, tym razem jednak zdecydował się na dodanie do menu szczypty nowości.

Antonino Cannavacciuolo jest nie do zatrzymaniazwłaszcza jeśli chodzi o jego coraz prężniejszą i odnoszącą sukcesy działalność przedsiębiorczą. Rzeczywiście kilka dni otworzył nową restaurację w swoim rodzinnym Neapolu, a dokładniej na lotnisku Capodichinoodwiedzany codziennie przez tysiące podróżnych.

Szef kuchni zyskał sławę w 2013 roku, kiedy powierzono mu prowadzenie pierwszego sezonu Nightmare Kitchens, ale prawdziwa popularność przyszła dwa lata później, kiedy zaczął pełnić funkcję sędziego w Masterchefiejeden z najchętniej oglądanych i lubianych programów kulinarnych na małym ekranie.

U jego boku jest dwóch innych utalentowanych szefów kuchni, m.in. Giorgio Locatelli, od kilkudziesięciu lat mieszkający w Londynie i Bruno Barbieri, który dołączył do programu od pierwszego sezonu. W ostatnim okresie Antonino postanowił poświęcić się bardziej gastronomii, a w szczególności do otwarcia niezwykle innowacyjnego i jedynego w swoim rodzaju obiektu.

Cannavacciuolo poświęca się ulicznemu jedzeniu

Mimo że przez wiele lat mieszkał na północy, a dokładniej w Piemoncie nad jeziorem Orta, znany szef kuchni nigdy nie zapomniał o swojej ojczyźnie i miasteczku Vico Equestre, w którym się urodził i wychował. Aby to zademonstrować, kilka dni temu zainaugurował swoją kolejną restaurację w Kampanii, zlokalizowaną na lotnisku Capodichino.

Wybór lokalizacji jest zdecydowanie indywidualny, ale podobnie jak wielu innych przedsiębiorców działających w branży gastronomicznej, zdecydował się na to skoncentruj się na ulicznym jedzeniu, rodzaj kuchni, który w ostatnich latach podbił uwagę i serca milionów ludzi na całym świecie. I w pewnym sensie Antonino postanowił poinformować o tym także Neapolitańczyków i wszystkich podróżnych, którzy znajdą się na lotnisku w Kampanii.

Jest to więc idealna restauracja dla tych, którzy mają mało czasu i chcą wybierz opcję na wynos. Restaurację charakteryzuje centralna lada gdzie możesz złapać i zjeść posiłek w locie, ale jest nawet strefa relaksu składającą się ze stołów i krzeseł, dla osób pragnących delektować się smakołykami w całkowitym spokoju.

W każdym razie menu restauracji oferuje szeroka gama produktów, zarówno słodkich, jak i słonych. Jeśli chodzi o drugą typologię, możesz wybrać jedzenie uliczne, proste i szybkie, lub alternatywnie masz możliwość wyboru niektórych klasyczne propozycje jak pizza. Nie brakuje także cukierni oferujących typowe lokalne specjały takie jak baba i ciasto francuskie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *